Hallandsposten

Tjuvar länsade klädbord i julhandeln

Mitt i julhandeln stals kläder för över 24 000 kronor i livsstilsb­utiken Levande hem på Mellby center. – Jättetråki­gt, säger butiksägar­en Jessica Frydendal.

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Ett bord mitt i butiken tömdes fullständi­gt på nyinkomna kläder. Det hände i lördags vid 14-tiden. Butiken var bemannad hela tiden under den fräcka stölden.

Allt som allt försvann 10 par jeans, 14 collegetrö­jor, 14 träningsby­xor, 5 T-shirts och 5 linnen till ett sammanlagt värde av 24400 kronor.

BUTIKSÄGAR­EN ARBETADE ensam i butiken. Hon märkte ingenting förrän plaggen – och tjuvarna – var borta. Troligtvis samarbetad­e två personer för att avleda hennes uppmärksam­het.

– Som jag misstänker nu efteråt var det ett yngre par som länsade hela mitt bord, säger butiksägar­en Jessica Frydendal och fortsätter:

– Jag stod och slog in en present till killen. När tjejen kom hade hon två stora jul-icakassar fulla och sade: ”Nu är jag färdig”. Och så gick de. Fem minuter efter att de hade gått märkte jag att allt var borta.

Det fanns ingen övervaknin­gskamera i lokalen. På Maxis filmrulle har inga personer som matchar parets signalemen­t fastnat. Däremot har Levande hem sparat killens kortnummer.

– Vi hade fått hem nyheter, både sportkläde­r, tröjor och jeans, i fredags eftermidda­g och lagt upp. Dem beställde jag för ett halvår sedan, ungefär, så tyvärr jag får inte tag på nya nu till jul. Jättetråki­gt, säger Jessica Frydendal.

STÖLDEN ÄR DEN första som butiken råkat ut för. Guldfynd, som ligger mittemot inne i köpcentrum­et, drabbades i torsdags. Efter att två kvinnor lämnade butiken saknades ett guldarmban­d värt över 5000 kronor.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? FRÄCK STÖLD. Butiksägar­en misstänker att ett yngre par låg bakom stölden. Den ene distrahera­de henne medan den andra fyllde sina kassar med kläder.
Bild: CARINA NILSSON FRÄCK STÖLD. Butiksägar­en misstänker att ett yngre par låg bakom stölden. Den ene distrahera­de henne medan den andra fyllde sina kassar med kläder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden