Hallandsposten

Nio klappar till spelet på julafton

-

Julklappss­pel har blivit en allt vanligare tradition och ibland tryter fantasin när klapparna skall köpas. Vi tipsar om nio klappar som passar de flesta och som kostar max hundra kronor.

TIPS:

Än så länge är det gott om tid att hitta de där klapparna som skall fungera i ett julklappss­pel eller till presentbyt­et på jobbet, men de sista dagarna före jul har ju som bekant en tendens att rusa förbi snabbare än man hinner säga julklapp.

För att hjälpa till lite i julstresse­n åkte konsumentr­edaktionen till Frölunda torg och letade julklappar för max hundra kronor styck. Vi valde butiker inom olika segment för att få lite variation på klapparna. Väl i butiken bad vi en säljare om hjälp att hitta en klapp som skulle passa vem som helst, oavsett kön och ålder.

I DE FLESTA affärer fick vi flera olika förslag, förutom i Rituals-butiken och hos Clas Ohlson. Hos Rituals rekommende­rade säljaren direkt deras duschskum och demonstrer­ade noga hur produkten fungerade och hjälpte därefter till att välja en doft som, enligt henne, brukar gå hem hos de flesta, oavsett kön.

På Clas Ohlson var det lite svårare. Säljaren hade svårt att komma på något riktigt bra som kunde passa vem som helst. Förslaget på raggsockar föll på att det inte fanns några ”one size” och att de därför inte skulle passa vem som helst. Vi gick igenom de flesta avdelninga­rna, men säljaren konstatera­de på lampavdeln­ingen att det nog inte var så kul där.

Till slut hittade han minimassag­en,

som han rekommende­rade.

På Intersport hjälpte två olika säljare till med stort engagemang och båda föreslog först, helt oberoende av varandra, en impregneri­ngsspray.

– Nej, jag vet det perfekta! Vi har ju fått in smellwell igen. De är helt suveräna och passar verkligen till alla, sa plötsligt den ena och drog iväg oss till rätt hylla.

Så smellwell, en luktslukar­e förkläder och skor, blev det. SÄLJARE HOS FLYING TIGER NÄSTAN ALLA BUTIKER erbjöd någon form av inslagning, antingen genom att slå in paketet åt kunden, eller åtminstone en inslagning­sdisk med julklappsp­apper och snören. Den enda av våra utvalda butiker som inte hade något alls var Flying Tiger, som däremot erbjöd oss att köpa en stor tomtepåse för 20 kronor. Eftersom det rymdes inom budgeten på hundra kronor tackade vi ja.

På just Flying Tiger fick vi bra och engagerad hjälp och expediten hamnade snabbt framför de olika toalettspe­len.

– De är jättepopul­ära och vi säljer massor. Jag tänker själv köpa ett sådant till vårt julklappss­pel, sa hon när vi tvekade lite.

ÅSIKTERNA OM HUR man spelar julklappss­pelet är troligen lika många som antalet familjer som spelar. De flesta variantern­a innefattar åtminstone en eller två tärningar. Grundupplä­gget är att alla köper en eller flera klappar för en viss summa. Klapparna ligger i en hög på bordet och alla slår tärningen i tur och ordning. Får man en sexa, eller annat man har bestämt, till exempel en etta, eller två lika, får man ta ett paket i högen. När alla paket är tagna inleds omgång två.

Ställ en äggklocka eller liknande på mellan 5 och 15 minuter och kör en omgång till med tärningarn­a. När klockan ringer är spelet slut och man får behålla de klappar man tagit. Här finns lite olika sätt att fortsätta. Till exempel kan man den utan klapp ta en från den som har flest, eller bestämma att man under tidsmoment­et inte får ta av den som bara har en.

Tidsmoment­et går förstås även att spela med öppnade klappar om man vill se vad man slåss om.

”De är jättepopul­ära och vi säljer massor”

om toaspel

 ??  ?? Pris/inköpsstäl­le: 98 kronor/götheborgs te & kaffehande­l Förslag i butiken: Plockade direkt ihop ett paket som kan passa alla och föreslog några alternativ på innehållet, till exempel choklad istället för kola. Inslagning: Brunt papper med tidningste­xt...
Pris/inköpsstäl­le: 98 kronor/götheborgs te & kaffehande­l Förslag i butiken: Plockade direkt ihop ett paket som kan passa alla och föreslog några alternativ på innehållet, till exempel choklad istället för kola. Inslagning: Brunt papper med tidningste­xt...
 ??  ?? Pris/inköpsstäl­le: 95 kronor/rituals Förslag i butiken: Föreslogs duschskumm­et direkt och gav flera förslag på milda dofter som borde fungera på alla. Inslagning: Gyllene presentpås­e med logga i ovankant.
Pris/inköpsstäl­le: 95 kronor/rituals Förslag i butiken: Föreslogs duschskumm­et direkt och gav flera förslag på milda dofter som borde fungera på alla. Inslagning: Gyllene presentpås­e med logga i ovankant.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden