Hallandsposten

Humorveter­anen Lennie Norman till Halmstad

- FELICIA FELIX

I vår gör standup-komikern Lennie Norman sin första soloturné på över 20 år. Föreställn­ingen ”Gubbvarnin­g” kommer till Halmstad 21 mars 2018, och Lennie tycker att han har hittat sin nisch.

Nu börjar det bli dags för premiären av Lennies rikstäckan­de turné. Det var ett tag sen som han var ute och underhöll på egen hand sist närmare bestämt nästan 25 år.

Lennie berättar att det har kommit på tal emellanåt, folk har frågat om han inte ska uppträda snart. Men han har väntat på rätt tillfälle.

– Jag har hela tiden känt att jag inte har haft något nytt att komma med, det kommer bara att bli vanligt mischmasch, säger Lennie.

MEN EFTER ATT ha släppt sina böcker ”Gubbvarnin­g” så kände Lennie att han äntligen hade hittat sin nisch.

– Jag är ju den enda standup-komikern som är så här gammal och har det här perspektiv­et.

Föreställn­ingen handlar framför allt om hur det är att bli gubbe. Det är inte något som Lennie Norman tycker är negativt och han vill belysa det positiva i att bli äldre. Han tar även upp hur de olika tidsepoker­na har skilt sig från varandra och hur Sverige har förändrats.

– Jag tror att det blir hög igenkännin­gsfaktor eftersom de flesta i publiken också kommer att vara äldre.

JUST ATT SVERIGE på senaste tiden har förändrats mycket i takt med #metoo är inget som Lennie tror påverkar den nya föreställn­ingen. Han berättar att när han började uppträda så fick han snabbt stämpeln att vara under bältet och har sedan dess släppt alla typer av skämt som kan uppfattas ”fel”.

– Jag har kämpat som ett djur för att bli av med den stämpeln. Den är inget man vill ha.

Lennie Norman har tidigare i sin karriär uppträtt många gånger Halmstad, bland annat under turnén Korståget tillsamman­s med Claes Malmberg.

– Vi hade en av våra absolut bästa föreställn­ingar i Halmstad, även den som vi gick mest back på. Vi hade storhetsva­nsinne och trodde det skulle komma över 3 000 personer, men så var inte fallet. Men vi hade roligt, skrattar Lennie.

”Jag är ju den enda standup-komikern som är så här gammal och har det här perspektiv­et.”

LENNIE NORMAN

I HÖSTAS PROVSPELAD­ES ”Gubbvarnin­g” på en scen i Borås, vilket enligt Lennie blev väldigt lyckat. Han fick bra publikresp­ons och upptäckte även saker som kan förbättras inför premiären.

– Föreställn­ingen är 90 minuter utan paus, så nu har jag bestämt mig för att lägga in några låtar i showen så att publiken får andas.

Det Lennie mest hoppas på inför turnén är att få ha roligt ihop med åskådarna.

– Det bästa är att få ett fint samspel med publiken.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TILLBAKA. Lennie Norman har blivit äldre och fått nya perspektiv. I vår är han tillbaka i Halmstad, förhoppnin­gsvis med bättre väder.
Bild: JARI VÄLITALO TILLBAKA. Lennie Norman har blivit äldre och fått nya perspektiv. I vår är han tillbaka i Halmstad, förhoppnin­gsvis med bättre väder.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? VETERAN. 69-årige Lennie Norman åker på soloturné. Det var länge sedan sist.
Bild: JARI VÄLITALO VETERAN. 69-årige Lennie Norman åker på soloturné. Det var länge sedan sist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden