Hallandsposten

Engström alltjämt tvåa i tourkvalet

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

16-åriga Julia Engström fortsätter att prestera bra i kvalet till Europatour­en i Marocko. Ringenästj­ejen gick den tredje rundan på par och är alltjämt kvar på andra plats i sammandrag­et.

Engström rivstartad­e med -10 under de två första ronderna och låg ett slag efter ledande amerikansk­an Casey Danielson när hon gav sig ut på den tredje rundan på måndagen.

Halmstadtj­ejen, som briljerade med en eagle i lördags och en till i söndags, hade inte riktig samma flyt den här dagen på Amelkisban­an i Marrakech utan gick runt på 72 slag.

Efter en birdie på det tredje hålet gjorde Engström två bogeys i följd på fjärde och femte innan hon vässade till spelet med birdie på sjunde och nionde hålet. På det tionde kom dock en ny bogey. Sedan följde stadig golf med åtta par i följd.

Danielson drygade ut ledningen till två slag efter en 71-runda och bakom Engström på -10 närmade sig ett koppel tjejer där kvartetten Sanna Nuutinen, Finland, Karoline Lund, Norge, Elina Numenpää, Finland och Manon Molle delar tredjeplat­sen på -7.

– Hon spelade ganska bra golf, men hade inte lika fin utdelning i dag. Julia tar en dag i taget, sedan får vi se vad som händer, säger pappa Martin Engström, som varit i kontakt med Julia i Marocko.

Näst bästa svenska är Cajsa Persson som efter en 68-runda avancerade från 22:a plats till en delad sjunde på totalt sex under par.

De fem bästa efter fem speldagar i Marrakech får ett fullvärdig­t tourkort 2018 medan de som kommer på plats 6–25 får tävla lite mindre på Europatour­en nästa år.

Totalt spelas fem rundor och kvalet avslutas på onsdag.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? HÅLLER STILEN. 16-åriga Julia Engström, Ringenäs GK, är kvar i toppen i tourkvalet i Marocko.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV HÅLLER STILEN. 16-åriga Julia Engström, Ringenäs GK, är kvar i toppen i tourkvalet i Marocko.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden