Hallandsposten

Stark duo hos Veijo Heiskanen

- THOMAS ENGMAN

Veijo Heiskanen kom till V4tävlinga­rna i Halmstad med R.K. King och Trot Kronos. Duon visade gryende form som vinnare och snart väntar större uppgifter i V75.

När storfavori­ten Man Of Steel galopperad­e i starten öppnade det vägen för R.K. King som med varvet kvar hade kontakt med Poplar Broline. Slutstöten kom på upploppet samtidigt som Poplar Broline galopperad­e bort sig.

– Det är en riktigt bra häst som inte är osäker alls utan det är olyckliga omständigh­eter som stoppat honom och vi siktar mot V75, förklarar Veijo.

Man Of Steels avslutning var lysande och formintryc­ket kvarstår inför V75-finalen på Solvalla.

– Han slog huvudet i startvinge­n men han var fräsch och fin, kommentera­r Stefan.

Trot Kronos fungerade till stor belåtenhet. Veijo Heiskanen tog ledningen mitt i loppet och hästen fick sträcka ut sista halvvarvet.

– Hästen var mycket bra även med skor och inte omöjligt att vi testar bronsdivis­ionen i Halmstad.

Skrällen i V4:an kom från Åbys Mathias Alm som efter perfekt resa med Commendato­re spurtade till lätt seger efter lucka på upploppet.

Alms Ibelievina­merica visade hög klass i spurten mot Bear My Name.

– Planen var egentligen inte att hamna utvändigt ledaren och det var en grov missbedömn­ing från min sida då jag trodde Kevin skulle släppa ledningen, förklarar Mathias.

Sofie Ericsson tog tidigt kommandot med Ville Ima och duon bevakade loppet till mål. Exclusive Rivner har imponerat i två raka segrar.

– Hon var spänstig över linjen och får fortsätta tävla under vintern, förklarar Peter Unterstein­er.

Håkan B Johansson har säkrat titeln som landets segerrikas­te amatörkusk 2017. Han vann något oväntat V5-epilogen med Selene Ride som tände till i ledningen.

Oro Doc kördes till ledningen av Stefan Persson. Duon sattes under press men klarade en säker seger. Bahama Mama sparade speeden till 200 kvar och Jan Hansen blev skrällkusk i V5.

”Det är en riktigt bra häst som inte är osäker alls utan det är olyckliga omständigh­eter som stoppat honom.”

VEIJO HEISKANEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden