Hallandsposten

Roberts hem för tröst och julfirande

-

VM slutade med tårar – nu vänder Jamina Roberts hem till Göteborg för att muntra upp sig själv med julfirande. – Jag ser fram mot mammas Jansson, säger hon.

Redan på juldagen måste hon dock resa tillbaka mot Ungern och sin klubb Erdi VSE.

– Vi har match den 30:e, så det är bara att packa igen, säger hon.

Efter att ha varit en sejour Sävehof blev det handboll i Ungern, mycket för att sambon spelar där.

Det har gått bra för Jamina Roberts i den nya klubben, inte minst efter sommarens knäoperati­on, en skada som besvärat henne länge.

– OPERATIONE­N GICK bra, nu smärtar knät bara om jag ansträngt det hårt, säger hon när GP träffar henne på Vm-hotellet. Hon fortsätter: – Till slut satte det sig även i huvudet, jag blev rädd för att ta i och stödja på det benet eftersom jag visste att det skulle göra ont, men nu tänker jag inte ens på det.

I VM tycker Jamina Roberts att hon har blandat och gett bland insatserna.

– Betyget till mig själv blir okej, men framför allt är jag väldigt nöjd och stolt över att vi tog oss så långt, säger den rutinerade vänsternia­n.

Kontraktet med Erdi VSE är på ett år – med option på ett år till. Hur det blir med det vet hon inte. Om proffslive­t i Ungern säger hon:

– Det är lite annorlunda, hierarkin är tuffare, det är inte samma frihet under ansvar som i Skandinavi­en, säger Jamina Roberts som även spelat i Danmark.

– DET JOBBIGA är att det är svårt att planera. Vi får schema för en vecka, sedan vet jag inte vad som händer. Det är lite jobbigt när man ska planera livet i övrigt. Men sportsligt är det bra, jag känner att jag utvecklas, säger hon.

Julen firar hon med familjen i Göteborg. Traditione­n är viktig eftersom hon är hemma så sällan.

– Det ska vara tomte, klappar och gran, säger hon. Och på julbordet?

– Jag är inte överdrivet förtjust i julmat, men den Janssons frestelse som mamma gör måste finnas där, den är fantastisk­t god, säger hon.

 ?? Bilder: CARL SANDIN ?? JULFIRANDE. Och det är tradition för Jamina Roberts att fira julen hemma. Men redan på juldagen måste hon resa tillbaka till sin ungerska klubb.
Bilder: CARL SANDIN JULFIRANDE. Och det är tradition för Jamina Roberts att fira julen hemma. Men redan på juldagen måste hon resa tillbaka till sin ungerska klubb.
 ??  ?? OKEJ. För egen del alltså. Men Jamina Roberts sär nöjd över lagets prestation i VM.
OKEJ. För egen del alltså. Men Jamina Roberts sär nöjd över lagets prestation i VM.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden