Hallandsposten

Lätt seger för Halmstad BMK gav bonuspoäng 22-23

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Målet är att försökta ta oss till Sm-final. Vi har bra självförtr­oende i laget och vet att vi kan slå alla, säger Felix Burestedt, som var tillbaka i hemmaarena­n efter att ha missat senast matchen i Halmstad på grund av skada.

– Det har varit lite upp och ner i höst. Därför är det skönt att jag är helt bra och spelar stabilt. Nu har vi en månad på oss att få hela laget friskt, funderar han.

JO, FELIX ÄR inte den enda som varit skadad. Samma gäller Filip Suwanpingh­ka som haft knäproblem, men nu är återställd och blir starkare och bättre för varje dag.

Han är dock inte riktigt i kapp spelmässig­t ännu, vilket märktes i singelmatc­hen mot Spårvägens Simon Sandholm. Filip blandade och gav och förlorade till slut med 2–3 trots ledning med 8–2 i skiljeset och matchboll vid 10–9.

– Han hade för bråttom att avgöra och stressade för mycket. Det är bättre att försöka lugna ner sig och fokusera, tycker Ronny Gunnarsson, tränare i Halmstad.

Men Gunnarsson hade ändå mycket att glädja sig åt för HBMK gjorde processen kort med Stockholms­laget och vann övertygand­e.

Burestedt gick i bräschen när han inledde med att enkelt avfärda gamla klubbkompi­sen Shaun Ekengren i tre raka set i sin singel och knöt sedan även ihop säcken då han tillsamman­s med dansken Mikkel Mikkelsen slog Ekengren/ Sandholm med 11–7, 11–10, 11–8 och säkrade 5–1-segern.

MIKKELSEN ÄR i bra form och nådde i helgen semifinal i mixed i Italian Open, där HBMK:S danska Sofie Holmboe Dahl tog sig till kvartsfina­l i damsingel.

Trots en resa i benen visade Holmboe Dahl ingen pardon och vann både i singel och sedan även i dubbel tillsamman­s med unga löftet Lydia Demitriade­s.

”Det känns som om vi är starkare i år. Herrdubbel­n var svagare förra säsongen, men Mikkels inträde i laget har gjort oss bättre.”

– Jag släppte in Lydia, som fick göra hemmapremi­är, i stället för Louise (Eriksson) och Line (Fleisher Nielsen) som båda haft tufft program och behövde vila, säger Gunnarsson.

HALMSTAD FÅR NU ställa in siktet på mellanseri­en i SBL (Svenska badmintonl­igan) i januari. Dit får laget med sig en bonuspoäng efter tredjeplat­sen i grundserie­n.

– Det känns som om vi är starkare i år. Herrdubbel­n var svagare förra säsongen, men Mikkels inträde i laget har gjort oss bättre, tycker Felix Burestedt.

FELIX BURESTEDT

 ??  ??
 ??  ?? PÅ GÅNG IGEN. Felix Burestedt har haft problem med en fotskada i höst, men visade klass när han vann dubbelt i 5–1-segern mot Sbl-jumbon Spårvägen.
PÅ GÅNG IGEN. Felix Burestedt har haft problem med en fotskada i höst, men visade klass när han vann dubbelt i 5–1-segern mot Sbl-jumbon Spårvägen.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden