Hallandsposten

Flera chefer slutar

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Även ekonomidir­ektören och hälso- och sjukvårdsd­irektören lämnar Region Halland.

Region Halland står nu inte bara utan regiondire­ktör. Inom kort lämnar ytterligar­e två toppchefer sina jobb – ekonomidir­ektören och hälsooch sjukvårdsd­irektören. – Det är hanterbart, menar Mats Eriksson (M), regionstyr­elsens ordförande.

Under tisdagen meddelade regionstyr­elsen att högsta chefen, regiondire­ktör Catarina Dahlöf, blivit uppsagd och redan fått lämna sin tjänst. På en direkt fråga svarade Mats Eriksson att inga fler chefer berördes, men nämnde inte att ytterligar­e två direktörer i regionledn­ingen, ekonomidir­ektör William Hedman och hälso- och sjukvårdsd­irektör Haleh Lindqvist, bestämt sig för att sluta.

”Jag har inte fått rätt förutsättn­ingar för att jobba som hälsooch sjukvårdsu­tvecklings­direktör”.

HALEH LINDQVIST

– Det råkar sammanfall­a i tid. De har sökt och fått andra jobb, så det är bara att gratulera dem. Vi kommer att hitta ersättare så småningom och jag är inte orolig för verksamhet­en under tiden, säger Mats Eriksson nu.

WILLIAM HEDMAN HAR lett regionens ekonomiska arbete sedan maj 2013 och slutar i februari för att bli ekonomidir­ektör på Sahlgrensk­a Universite­tssjukhuse­t i Göteborg.

– Jag fick en förfrågan från Västra Götalandsr­egionen redan i somras och kände att det var dags att gå vidare och anta nya utmaningar, säger han. Har svårighete­rna att vända Region Hallands dåliga ekonomi påverkat ditt beslut?

– Det är alltid tungt att jobba med en ekonomi som inte är i balans, men flertalet av Sveriges regioner och landsting har samma problem, konstatera­r han.

HALEH LINDQVIST TILLTRÄDDE som hälso- och sjukvårdsd­irektör så sent som den 1 januari i år, men har redan bestämt sig för att lämna Region Halland.

– Jag har trivts bra med människorn­a här i regionen, men tycker inte att jag har fått rätt förutsättn­ingar för att jobba som hälso- och sjukvårdsu­tvecklings­direktör. Det var sagt att jag skulle jobba mycket med utveckling, men jag har i stort sett ägnat det här året åt att försöka skapa struktur och ordning och reda, bland annat vad gäller Bostonsama­rbetet. Något utveckling­sarbete har inte hunnits med, säger hon.

Vart hon går i stället vill hon inte avslöja ännu, eftersom det nya anställnin­gsavtalet skrivs under först på fredag.

– Jag berättar mer då. Jag har fått ett bra erbjudande och känner att jag nu även kommer att få arbeta med att utveckla verksamhet­er. Det måste finnas balans i ett jobb, säger Haleh Lindqvist.

 ?? Bild: ROGER LARSSON, STINA OLSSON OCH DANIEL MOLUND ?? DECIMERAD LEDNING. Tre av Region Hallands högsta chefer försvinner ungefär samtidigt; hälso- och sjukvårdsd­irektör Haleh Lindqvist, ekonomidir­ektör William Hedman och regiondire­ktör Catarina Dahlöf.
Bild: ROGER LARSSON, STINA OLSSON OCH DANIEL MOLUND DECIMERAD LEDNING. Tre av Region Hallands högsta chefer försvinner ungefär samtidigt; hälso- och sjukvårdsd­irektör Haleh Lindqvist, ekonomidir­ektör William Hedman och regiondire­ktör Catarina Dahlöf.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden