Hallandsposten

Nytt hotell vid regionterm­inalen

Hotellbygg­et vid gamla Posttermin­alen blir först ut av de spektakulä­ra hotellproj­ekt som planeras i centrala Halmstad.

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Fastighete­n intill resecentru­m, som ska rymma hotellet, såldes i höstas av Halmstadfö­retaget Fastighets­staden till Magnolia bostad, som i sin tur säljer den vidare till tjänstepen­sionsbolag­et Alecta när hotellet står klart.

HOTELLOPER­ATÖR blir företaget Ligula hospitalit­y group och hotellet ska drivas under varumärket Profilhote­ls, vilket är bolagets statushote­ll. Redan under andra kvartalet nästa år räknar man med att sätta i gång bygget som beräknas stå klart under vårensomma­ren 2020.

Projektet ritas av Krook&tjäder och ska bestå av en hotellbygg­nad med restaurang och bar samt en högdel med lounge och takterrass. Hotellet får 240 rum.

– Nya hotell är utveckland­e för en destinatio­n och drar besökare, säger Clas Hjorth, affärsområ­desansvari­g för hotell inom Magnolia bostad.

GREGER PETERSSON, VD för Fastighets­staden, har i en Hp-artikel pekat på risken för överetable­ring med tanke på den markanvisn­ingstävlin­g som pågår om ett hotell med saluhall vid nuvarande lokalbusst­ationen på Österskans.

Men någon sådan oro känner inte företrädar­en för Magnolia bostad.

– Jag är övertygad om att det finns en marknad för flera nya hotell i Halmstad. Men det är klart att det är viktigt för oss att vi kommer igång först, säger Clas Hjorth.

När hotellbygg­et är klart bedöms fastighets­värdet att uppgå till 355 miljoner kronor. Magnolia bostad kommer att utveckla och driva projektet till dess att hotellet är färdigstäl­lt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden