Hallandsposten

”En sida endast för enfaldiga liberaler”

- Mattias Karlsson Politisk redaktör

BREV. Hej Mattias Karlsson. Som mångårig prenumeran­t av HP får jag gratulera till det nya jobbet även om ledarsidan nu blivit mycket tråkigare. Numera verkar det vara en sida endast för enfaldiga liberaler. Med Marianne Holm försvann tydligen mångfalden. När hon styrde över ledarsidan kunde man till exempel läsa klipp från Aftonblade­t, Widar Andersson (S) samt moderata skribenter.

JAG LÄSTE I intervjun med dig att du alltid varit liberal och då kan jag kanske förstå att Du är ganska enkelspåri­g och inte kan se politiken från mer än ett håll. Jag är intressera­d av politik och tillhör de rörliga väljarna utan partistämp­el i pannan så det lutar väl åt att jag i fortsättni­ngen hoppar över din inskränkta liberala sida i tidningen vilket är synd då ledarsidan tidigare visat prov på mångfald.

DU KANSKE BORDE tänka på att läsare med olika politiska värderinga­r är hänvisade till Hallandspo­sten som lokalt informatio­nsorgan och för dem blir det ju ganska tråkigt med en ensidig och enkelspåri­g politisk redaktör som saknar förmågan att lyfta blicken mot en vidare horisont.

Lennart Ericsson

Svar:

Hej Lennart Ericsson. Jag tycker det är viktigt med tydlighet, och jag vill var tydlig med var jag hör hemma politiskt. Det handlar framför allt om liberala värderinga­r som individens frihet, bildningen­s betydelse och behovet av en fri ekonomi. Men jag sa också i intervjun med mig att jag är öppen för andra röster på ledarsidan och det står jag fast vid. Jag ensam sitter inte inne med alla svar.

För mig är det enfaldigt att vara för snabb i omdömet och inte låta flera sidor komma till tals. Med hopp om att Du även i framtiden tar del av Hallandspo­stens ledarsidor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden