Hallandsposten

Förberedda ”fulfrågor” väcker frågor

- YVONNE PERSSON

När media skulle informeras om uppsägning­en av Catarina Dahlöf förberedde­s Mats Eriksson för eventuella följdfrågo­r. I materialet benämns dessa som ”fulfrågor från media”. En av dem lyder ”Har Mikaela Waltersson något med detta att göra?”

– Jag har sett materialet och reagerade starkt, både på begreppet ”fulfrågor” och på frågan om min medverkan, säger Mikaela Waltersson (M), som tar över som regionstyr­elsens ordförande när Mats Eriksson slutar i april.

Enligt henne har hon enbart blivit informerad om beslutet att säga upp regiondire­ktören.

– Det är helt och hållet fattat av den nuvarande ledningen för regionstyr­elsen och jag har inte varit involverad. Jag blev jättebesvi­ken när jag såg den frågan, säger hon.

ENLIGT MATS ERIKSSON brukar han få hjälp av kommunikat­ionsavdeln­ingen att förbereda sig på tänkbara frågor från media, men vet inte varför de benämns ”fulfrågor” och hur frågan om Mikaela kommit upp.

– Mikaela är inte inblandad i detta, utan det är regionstyr­elsens presidium som fattat beslutet. Jag vet inte vem som skrivit underlaget, säger han.

INTE HELLER Elisabeth Funkqvist, tf kommunikat­ionsdirekt­ör, vet vem som författat frågorna:

– Det är en grupp som har jobbat med underlaget och som har spånat fritt kring vilka tänkbara frågor som kan komma. Det finns ingen värdering eller sanning i dem, men det är beklagligt om det uppfattats så.

” Mikaela är inte inblandad i detta, utan det är regionstyr­elsens presidium som fattat beslutet.” MATS ERIKSSON (M)

Fotnot: Regionstyr­elsens presidium består av Mats Eriksson (M), Stefan Bengtsson (C) och Lise-lotte Bensköld Olsson (S).

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden