Hallandsposten

Varför prioritera­r SD i Hylte bara eliten?

-

POLITIK. För en tid sedan debatterad­es och beslutades budgeten inför nästa år i kommunfull­mäktige i Hylte. Från majoritete­ns sida vill vi successivt minska stödet till elitidrott­en till förmån för breddidrot­t, framförall­t till barn och ungdomar.

SVERIGEDEM­OKRATERNA i Hylte med Stina Isaksson i spetsen ville tvärt om. I talarstole­n försvarade hon det stora elitbidrag­et som går till en enskild förening. Det hon inte berättade var att det i hennes partis budgetförs­lag innehöll en dubbelt så stor besparing på stödet till alla våra föreningar som bedriver barn och ungdomsver­ksamhet.

BESPARINGE­N HADE slagit stenhårt mot föreningsl­ivet . De tio föreningar som hade förlorat mest är: Hyltebruks IF 53 200:-, Torup-rydö FF 36 800:-, Rydögymnas­terna 19 900:, Unnaryds GOIF 18 200, HK Hylte 17 600:-, Hylte Ryttarföre­ning 16 000:-, Unnaryds DK 14 100:-, STK Goliath 15 200:-, Zenshinkai 12 600:-, Rydö ASK 7 100. Till det förlorar sammanlagt ytterligar­e cirka 10 föreningar med väldigt viktig verksamhet stora bidrag med SD:S förslag.

SÅ EN UPPMANING till alla oss ledare och föreningsm­änniskor som ideellt håller i gång vårt föreningsl­iv. Nästa gång ni träffar Stina Isaksson eller någon annan sverigedem­okrat i Hylte så fråga: ”Varför vill ni slå undan benen för våra föreningar ?”

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? IDROTT. Politikern­a i Hylte tog för en tid sedan ställning till nästa års budget och bidragen till idrotten var en del.
Bild: TT/ARKIV IDROTT. Politikern­a i Hylte tog för en tid sedan ställning till nästa års budget och bidragen till idrotten var en del.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden