Hallandsposten

Julvandrin­g tar barnen med på tidsresa

I veckan har flera skolklasse­r gjort en spännande tidsresa när de följt med på en dramatiser­ad julvandrin­g till Jesu födelse för drygt 2 000 år sedan.

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Elisabeth Ahlström som är diakon i Svenska kyrkan och guide under vandringar­na har varit med ända sedan hon började jobba i Laholm.

– Jag har varit med i 17 år, och vandringar­na har ordnats under säkert 20 års tid. Själva berättelse­n om Jesu födelse är förstås densamma, men vi har tre olika vandringar och varianter som vi använder, säger hon.

VANDRINGAR­NA ÄR ETT samarbete mellan Missionshu­set och Svenska kyrkan.

– Vi bjuder in alla klasser från förskolan till årskurs tre i Laholms pastorat. I år gör vi sammanlagt 16 vandringar, säger Elisabeth Ahlström.

Under vandringen får barnen vara med på en tidsresa som sträcker sig drygt 2 000 år tillbaka i tiden. De får bland andra träffa den gravida Maria, hennes blivande man Josef, skattskriv­arna och de tre vise männen.

– VI ÄR åtta personer som är med, och ett litet Jesusbarn, säger Rebecka Wadelius som spelar ängeln Gabriel.

– Det är väldigt roligt, för barnen rycks med och kommer bland annat med lösningar på hur Josef ska säga förlåt till Maria, när han förstår att Maria väntar Guds son. De brukar säga att han kan köpa blommor, säger Sara Linnarsson från Missionshu­set och fortsätter:

– Syftet med vandringar­na är att barnen ska veta varför vi firar jul, att det inte bara handlar om mat och paket.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? STJÄRNTYDA­RE. Barn från Blåkullask­olan och Björken mötte de tre vise männen Casper, Melker och Baltazar som följde en stjärna på väg mot Jesusbarne­t.
Bild: CARINA NILSSON STJÄRNTYDA­RE. Barn från Blåkullask­olan och Björken mötte de tre vise männen Casper, Melker och Baltazar som följde en stjärna på väg mot Jesusbarne­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden