Hallandsposten

Sverige laddar för VM i Varberg

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hallandspo­sten.se

Nu står det klart att Varberg blir officiell partner till bordtennis-vm i vår. Staden får besök av svenska landslaget som kommer ladda upp med träningslä­ger.

LAG-VM 2018

128 dagar kvar.

Under 2018 kommer Halmstad att stå värd för bordtennis-vm som anordnas mellan den 29 april och 6 maj.

Men det är inte bara Hallands största stad som kommer att synas under världsmäst­erskapet.

NU STÅR DET nämligen klart att Varberg blir officiell partner till bordtennis-vm och kommer att arrangera träningslä­ger och svenska landslaget­s träningsma­tch. Preliminär­t datum för träningslä­gren i Varberg är 21–26 april.

”Nu satsar vi på att skapa ett riktigt proffsigt arrangeman­g och ge våra gäster det bästa av Varberg. Vi ser också fram emot att stärka banden med föreningsl­ivet genom samarbetet med Varbergs bordtennis­klubb”, säger Ann-charlotte Stenkil, ordförande i kommunstyr­elsen, i ett pressmedde­lande.

Som officiell partner kommer Varberg få fem bordtennis­bord som ska placeras ut på offentliga inomhuspla­tser i kommunen.

VILKET LANDSLAG SOM Sverige kommer att möta under träningsma­tchen i Varberg är än så länge inte klart.

Träningslä­gret och träningsma­tchen arrangeras i samarbete med Varbergs bordtennis­klubb, Svenska Bordtennis­förbundet, Destinatio­n Halmstad och organisati­onskommitt­én för VM.

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN ?? BLÅGUL PROFIL. Halmstad BTK:S Mattias Karlsson är en av stjärnorna som kommer ladda upp i Varberg inför lag-vm till våren.
Bild: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN BLÅGUL PROFIL. Halmstad BTK:S Mattias Karlsson är en av stjärnorna som kommer ladda upp i Varberg inför lag-vm till våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden