Hallandsposten

Storspel av Henke i Rangers segermatch

- TT

Henrik Lundqvist räddade 39 skott för New York Rangers, André Burakovsky avgjorde för Washington och Henrik Zetterberg låg bakom Detroits skräll. Det var gott om svenska matchvinna­re i NHL.

New York Rangers stjärnmålv­akt Henrik Lundqvist är inte sliten trots mycket matchande.

– Jag känner mig i bra form. Kroppen är fräsch och när jag spelar så ofta lyckas jag hålla tävlingsin­stinkten på hög nivå hela tiden, säger han till Aftonblade­t.

Han gjorde kanske sin bästa match hittills under säsongen mot Anaheim, då Rangers vann med 4–1 och Lundqvist räddade 39 skott.

– Det är roligt att spela just nu, särskilt som vi vinner. Det gör allt enklare, säger han.

I SINA 14 första Nhl-matcher i höst hade Washington­s André Burakovsky bara gjort ett mål. Borta mot Dallas satte han två, plus en assist i 4–3-segern.

– Det kändes väldigt bra på förmiddage­ns ispass och på uppvärmnin­gen före matchen hade jag en bra känsla, säger Burakovsky till AP.

Henrik Zetterberg låg bakom Detroits överraskan­de 6–3-seger över New York Islanders med tre målpassnin­gar.

– Skönt att få utdelning i kväll för både mig och laget, då vi nu inledde en tre matcher lång turné före jul med en seger, säger Zetterberg till Expressen.

Zetterberg, 37, har gjort sju poäng i de senaste fyra matcherna.

– Jag känner mig frisk och fräsch efter en tung november, som bara är att glömma, säger han.

Detroits tunga höst har gjort att det är sex poäng upp till den sista slutspelsp­latsen i Eastern conference.

TORONTO FIRADE 100 år i NHL med en storseger hemma mot Carolina.

8–1-vinsten var välkommen efter tre raka förluster.

Nylanders sjätte mål för säsongen kom när det återstod knappt sex minuter av matchen, och Torontos ledning utökades till 7–1. Det var hans första mål efter fem matchers måltorka.

Ottawa-backen Erik Karlsson hade gjort ett mål i de 26 första matcherna som han spelat i höst. Hemma mot Minnesota utökade han målskörden med två. Ändå blev det förlust för Ottawa, 4–6.

Vancouver-svenskarna hade poängfest mot Montreal. Tvillingar­na Daniel och Henrik Sedin svarade för två vardera och Loui Eriksson för en poäng. Det blev ändå förlust med 5–7.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden