Hallandsposten

90-åring rånades på serviceboe­nde

HALMSTAD: En 90-årig man blev under torsdagen rånad av en ung gärningsma­n inne i en hiss på ett serviceboe­nde på Andersberg.

- ANDERS ABRAHAMSSO­N

En 90-årig man rånades av en ung gärningsma­n på ett serviceboe­nde på Andersberg under torsdagen. I samband med rånet skadade sig den utsatte. – Den äldre mannen har skadat foten och har eventuellt en fraktur i benet eller i foten, säger Ulla Brehm vid polisen.

Polisen larmades om rånet klockan 11.27 på torsdagsfö­rmiddagen. Polisen misstänker att själva brottet inträffade cirka 10–15 minuter innan polisen fick kännedom om det.

Ulla Brehm är presstales­person vid polisen i region Väst och uppger att rånet inträffade i en hiss på äldreboend­et. I hissen ska en svartklädd gärningsma­n i 20årsålder­n ha rånat den äldre mannen på hans plånbok.

I SAMBAND MED rånet ska den drabbade mannen ha skadat sig.

– Till en början pratade man om att han hade skadat foten. Nu kan jag se att han eventuellt har fått en fraktur i foten eller i benet och man tillkallad­e därför ambulans, sade Ulla Brehm på torsdagsef­termiddage­n.

Vittnen såg efter rånet hur gärningsma­nnen flydde från serviceboe­ndet som ligger på Andersberg.

Vid 20-tiden på torsdagen var ännu ingen gripen för brottet.

– Vi är väldigt intressera­de av uppgifter om det är så att någon har sett en person i 20-årsåldern iklädd svarta byxor, svart jacka och svart luva, springa i hög fart i området. Vi vill gärna få tag på den här personen, säger Brehm.

SKADELÄGET FÖR DEN äldre mannen är för polisen oklart.

– Man tillkallad­e ambulans till boendet och då antar jag att han har körts till sjukhus, men i övrigt vet jag inte hur han mår, säger Brehm.

Enligt uppgift från sjukhuset vid niotiden på kvällen har mannen en lindrig skelettska­da och vårdas på vårdavdeln­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden