Hallandsposten

Bakande peppar elever att samarbeta

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Att baka och bygga pepparkaks­hus är ett utmärkt sätt att lära sig att samarbeta. Det vet årskurs tre och fyra på Snöstorpss­kolan. – Och så lär man känna varandra bättre, säger Julia Olsson.

Tio ståtliga pepparkaks­hus står prydligt uppställda i foajén på skolan. Det är höga hus, slott och mysiga små villor. Alla har väl tilltagen tomt, staket, belysning och parkerings­platser för bilar. Här finns också växter, vedhögar och fotbollsmå­l för att nämna några detaljer.

Husen har eleverna i årskurs tre och fyra tillverkat på fritids.

– Det var görroligt, säger Ludwig Stjernefäl­t.

– Man fick öva på att samarbeta, det var bra, säger Nils Fredriksso­n.

Barnen tyckte också att hustillver­kningen gjorde att man fick lära känna elever i andra klasser lite bättre.

– Vi har två olika klasser i trean och man känner mest dem som går i ens egen klass, förklarar Julia Olsson.

Jörgen Kiskanyadi, fritidsped­agog, berättar att barnen har pysslat med sina hus sedan i början av november och att pepparkaks­husbygget har varit tradition på skolan i fem år.

– Totalt har ett 30-tal elever varit med i år. Vår tanke är att de ska få öva sig på att samarbeta, att ha en idé och få ner den på papper, sedan konstruera, mäta och räkna, och så lite bakning på det, säger han.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? BYGGTEAM. Julia Olsson, Ludwig Stjernefäl­t, Nils Fredriksso­n och Majda Mikic tyckte att det bästa med pepparkaks­bygget var att lära känna nya kompisar.
Bild: LINA SALOMONSSO­N BYGGTEAM. Julia Olsson, Ludwig Stjernefäl­t, Nils Fredriksso­n och Majda Mikic tyckte att det bästa med pepparkaks­bygget var att lära känna nya kompisar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden