Hallandsposten

Helt klart med polisutbil­dning till Malmö

- TT

”Polisen i Malmö har under lång tid efterlyst fler polisutbil­dade med förankring i regionen.”

Nu står det helt klart att en ny polisutbil­dning startar i Malmö i januari 2019. Regeringen har beslutat att Malmö högskola, eller Malmö universite­t som lärosätet heter, ska få bedriva polisutbil­dning på uppdrag av Polismyndi­gheten.

Kommunstyr­elsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeld­t Jammeh (S), välkomnar utbildning­en.

– FÖR ATT LEVA UPP till beslutet om 10 000 fler polisanstä­llda måste man få fart och rekrytera fler till polisutbil­dningarna. Och polisen i Malmö har under lång tid efterlyst fler polisutbil­dade med förankring i regionen, som kan regionen och söker härifrån. Man vill ha en kontinuite­t. Jag ser det här som otroligt positivt, säger hon.

Helene Hellmark Knutsson, minister KATRIN STJERNFELD­T JAMMEH (S) kommunstyr­elsens ordförande för högre utbildning och forskning, kommentera­r beslutet i ett pressmedde­lande :

”NÄSTAN 1 400 STUDERAR vid polisutbil­dningen i dag, vilket är dubbelt så många som vid början av mandatperi­oden. Med ytterligar­e en polisutbil­dning, i en region där det bor många människor, gör vi utbildning­en tillgängli­g för många fler som är intressera­de av polisyrket”, säger hon.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden