Hallandsposten

Bilist rammad

AUSTRALIEN: ÄNNU EN ATTACK MED BILEN SOM VAPEN

-

* * * * * * * * * *

En vit stadsjeep körde ned fotgängare i centrala Melbourne i rusningsti­d, i vad polisen beskriver som en avsiktlig attack. 19 människor skadades, inklusive föraren. Ytterligar­e en person har gripits. Enligt polisen finns inget som tyder på någon terrorkopp­ling.

Det är tyst och stilla i området i centrala Melbourne där bilen plöjde genom folkmassan under eftermidda­gsrusninge­n. Det har blivit sen natt men grupper med poliser står kvar i gathörnen, och polisbilar med påslagna sirener är utplacerad­e där gatorna stängts av.

– Det brukar vara fem gånger mer liv och rörelse här en vanlig kväll, säger en man i blå arbetskläd­er som står och röker i ett gathörn.

Han fnyser åt polisens uppgifter om att det som skedde inte var terrorrela­terat.

– Vi får väl se vad de säger i morgon. Sådant här gör inte människor som vi, det här handlar om folk från andra länder, säger mannen som inte vill säga sitt namn.

KLOCKAN VAR OMKRING 16.40 när en vit stadsjeep mitt i rusningsti­d plötsligt körde in i den av fotgängare tätt trafikerad­e korsningen mellan Flinders och Elizabeth Street i centrala Melbourne.

Den misstänkte föraren är australisk medborgare och känd av myndighete­rna sedan tidigare, säger polisen vid en presskonfe­rens. Han ska tidigare ha haft psykiska problem och har använt droger.

–Föraren greps av en civilpolis på plats, säger polischefe­n Shane Patton.

En person som filmade händelsen har också gripits. Han bar en ryggsäck med knivar i. Enligt polisen är dock mannen med ryggsäcken troligen inte inblandad i händelsen.

Polisen bedömer inte heller att det finns någon förhöjd risk för ytterligar­e attacker och ser inga

 ??  ?? 5 juni 2017: En person skjuts till döds och en annan tas som gisslan i Melbourne. Polisen dödar gärningsma­nnen. Händelsen klassas som terrorbrot­t.
20 januari 2017: En bil kör in i gångtrafik­anter i Melbourne. En tioårig flicka, ett spädbarn och fyra...
5 juni 2017: En person skjuts till döds och en annan tas som gisslan i Melbourne. Polisen dödar gärningsma­nnen. Händelsen klassas som terrorbrot­t. 20 januari 2017: En bil kör in i gångtrafik­anter i Melbourne. En tioårig flicka, ett spädbarn och fyra...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden