Hallandsposten

E fotgängare

- GUSTAV SJÖHOLM/TT SOFIA TANAKA/TT

”Så fort jag vände mig om såg jag säkert hundra personer som stod och grät eller sprang från korsningen. Det var intensivt.”

kopplingar till terror organsia tio ner.

CAMERON VON BORSTEL skulle äta middag med en vän och var omkring 20 meter från platsen när han hörde skrikande bromsar och en smäll.

Han rörde sig mot platsen för att se vad som hänt.

– Så fort jag vände mig om såg jag säkert hundra personer som stod och grät eller sprang från korsningen. Det var intensivt. Jag gick dit och tittade och såg många personer ligga på marken. Två–tre personer rörde sig inte alls medan andra hjälptes upp. Många var uppskakade. Det var ren förödelse, säger han till TT.

Bland offren finns ett litet barn som förts till sjukhus med allvarliga huvudskado­r, skriver flera medier.

Sammanlagt har 19 människor inklusive föraren förts till sjukhus för vård, uppger polisen. För fyra personer är tillstånde­t kritiskt. CAMERON VON BORDTEL

I januari dödades fem människor, däribland ett litet barn, då en 26-årig man körde över fotgängare på en gågata i Melbourne. Efter det installera­des betongbloc­k på flera håll runt om i miljonstad­en, dock inte i området där torsdagens påkörning inträffade.

I augusti tillkännag­av regeringen i Canberra en ny strategi som ska förhindra terrordåd med fordon på platser där många människor rör sig, liknande de som inträffat i Nice, Barcelona och London. Bland åtgärderna finns dels staket, betongpela­re och träd som ska fungera som hinder, dels övervaknin­gskameror.

VID EN STÖRRE station ett par kvarter bort från platsen står Luke Bainbridge och väntar på skjuts.

– Jag blev chockad när jag hörde vad som hänt. Det där är inte sådant som ska kunna hända här, säger han.

Han står lutad mot ett stort betongbloc­k, som tillsamman­s med ett tjugotal andra bildar en ogenomträn­glig mur in mot stationsen­trén. De placerades ut efter att en man kört ihjäl sex personer i januari.

–Men det hjälper ju inte. Det fanns ju inga betongbloc­k där han körde i dag. Det är ingen mening att försöka stoppa sådant här, säger han.

Vittne

 ?? Bild: JOE CASTRO/TT ??
Bild: JOE CASTRO/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden