Hallandsposten

Ferman tillbaka i Halmia

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

En gammal bekantskap är Halmias tredje nyförvärv. Erik Ferman, 27, återvänder från division 1-nykomlinge­n Tvååker. Kontraktet är på två år.

– Det har varit ett lite halvsvårt beslut för jag trivdes väldigt bra i Tvååker. Men jag fick ett väldigt bra intryck av Halmia när de hörde av sig. Jag har ju varit i klubben tidigare och vet att det är en väldigt välskött och fin förening. Jag kände också att jag började bli lite trött på att pendla upp till Tvååker, säger han till Hp-sporten.

Erik Ferman lämnade Halmia efter nedflyttni­ngen från division 1 hösten 2015. Han har tillbringa­t de två senaste säsongerna i Tvååker, men har hela tiden studerat och bott kvar i Halmstad.

NÄR HAN NU återvänder till rödvitt blir det dock inte primärt som ytterback, som förra gången.

– Vi har tanken att ha honom som en ”åtta”, en tvåvägsspe­lare på mitten, med hans kvaliteter både offensivt och defensivt. Men han har visat att han kan spela både ytterback och ytterforwa­rd också, så han är användbar på fler positioner, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Ferman är Halmias tredje nyförvärv efter mittbacken Viktor Jarälv från Kvibille och 15-årige målvaktsta­langen Noel Törnqvist från Halmstads BK. A-truppen består nu av 19 spelare, vilket ska bli 22.

PÅ MINUSSIDAN ÄR det – utöver skyttekung­en Vuk Lugonjic, som har tränat med Helsingbor­g – oklart om Ronny Sabo stannar.

– Jag vet inte ännu, vi är lite i förhandlin­gar och så. Jag har lite intresse (från andra lag), men inget konkret. Sedan har jag sökt in till högskolan och kommer jag in så får jag se om man har tiden och ekonomin till att spela i Halmia, säger Sabo, 29.

Klart är däremot att Halmia släpper backen Besart Zeqiri, 25.

– Besart är för oss ett avskrivet kort. Vart han hamnar vet jag inte, uppger klubbchefe­n Leif Jönsson.

Andra som lämnar är Alexander Sakac (Snöstorp Nyhem), Alexander Hall Ling (Astrio), Andrée Pettersson (Lilla Tjärby) och Jesper Andersson (Skövde).

 ?? Bild: IS HALMIA ?? TUMMEN UPP. Erik Ferman drar nästa säsong åter på sig Halmias rödvita dress efter två år i Tvååker, som vann division 2 i år.
Bild: IS HALMIA TUMMEN UPP. Erik Ferman drar nästa säsong åter på sig Halmias rödvita dress efter två år i Tvååker, som vann division 2 i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden