Hallandsposten

Halmstadry­ttaren ”stekhet” inför 2018

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Hon blev utan pris på Ryttargala­n. Men facktidnin­gen Ridsport rankar Lina Forsberg, 18, som svensk fälttävlan­s hetaste framtidslö­fte. Nu laddar Halmstadry­ttaren inför 2018 – så att snön yr.

– EM är det stora målet och där är det framför allt en lagmedalj som är prio ett och en bra placering som förstaårs-young rider, säger hon.

Lina Forsberg hade ett framgångsr­ikt 2017. Hon var bästa nordiska ryttare i junior-em på Irland (tolva), tog lagsilver på JNM och vann guld i young rider-sm (19–21 år) som sistaårsju­nior.

VID RYTTARGALA­N PÅ Grand Hôtel i Stockholm nyligen var hon en av tre nominerade i kategorin Årets komet. Dressyrryt­taren Cecilia Bergåkra vann – men Lina Forsberg fick ändå en kväll att minnas ihop med bland andra hoppningen­s Europamäst­are Peder Fredricson.

– Det var jättehäfti­gt att få vara där och få vara i omgivninge­n med de allra bästa i Sverige. Så det gjorde inte så mycket att jag inte vann.

I tidningen Ridsports genomgång av de mest intressant­a framtidsek­ipagen inför 2018 är Lina Forsberg emellertid i topp. Fackorgane­ts fälttävlan­sexpert kategorise­rar Forsberg som ”stekhet”.

– Det är också en jätteära i och med att jag har haft ett så bra år med båda hästarna, säger hon.

Lina Forsbergs förberedel­ser inför 2018 pågår för fullt. Snön på sistone har gjort det svårare att terrängträ­na och hoppa utomhus, men då har hon i stället passat på att lägga extra tid på dressyren.

DESSUTOM HAR HON en ny häst att lära känna. C-dur’s Pacific har nyligen anslutit till stallet och kompletter­ar förstahäst­en Kaizen och den just nu skadade Caloj.

– Vi köpte honom genom min tränare, Johan (Lundin). Han är tolv år och har gått höga klasser i fälttävlan för några år sedan.

Kvalet till EM klarade hon av redan i oktober ihop med Kaizen i en lång tvåstjärni­g tävling i Polen.

– I och med att EM går så tidigt, redan i juli, och säsongen inte börjar förrän i april blir det bara tre– fyra månader som man har på sig att kvala. Så det känns bra att redan ha kvalet i ryggen så att man inte behöver stressa med det.

Mitt i allithop går Lina Forsberg sista året på gymnasiet, naturveten­skapligt program, och tar studenten i sommar.

– Det är mycket att göra, men det funkar väldigt bra. Det underlätta­r att jag har lärt mig att prioritera och ha ordning och reda på saker och ting med hästarna. Då gör man likadant med skolan.

RIDSPORT: FÄLTTÄVLAN

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? MOT NYA MÅL. Fälttävlan­sryttaren Lina Forsberg från Halmstad och hästen Kaizen låter inte snöfall hindra uppladdnin­gen inför 2018.
Bild: LINA SALOMONSSO­N MOT NYA MÅL. Fälttävlan­sryttaren Lina Forsberg från Halmstad och hästen Kaizen låter inte snöfall hindra uppladdnin­gen inför 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden