Hallandsposten

Nylander får spela junior-vm

- TT

Alexander Nylander är klar för spel i junior-vm. Sveriges poängkung de två senaste åren har fått klartecken av Nhl-laget Buffalo. ”En fantastisk chans för Alex”, säger general managern Jason Botterill.

I fjol anslöt han till Juniorkron­orna den 22 december.

I år kanske han kan komma en dag tidigare. 19-åringen tillhör Nhl-laget Buffalo, där JVM spelas med start på annandagen, men Nylander spelar för farmarlage­t Rochester en dryg timmes bilfärd bort.

”Det här är en fantastisk chans för Alex att spela för sitt land i den kommande turneringe­n”, säger Buffalos general manager Jason Botterill i ett uttalande på Buffalos webbplats.

”JUNIOR-VM ÄR EN prestigefy­lld och utmanande turnering som vi är glada för arrangeras här i Buffalo. Den här möjlighete­n blir ytterligar­e ett viktigt steg i utveckling­en för Alexander.”

Nylander har varit poängbäst i det svenska laget i de två senaste turneringa­rna, för ett år sedan var han i poängligat­oppen för turneringe­n med tolv poäng, fem mål och sju assist, på sju matcher.

Sveriges förbundska­pten, Tomas Montén, sade för en tid sedan att man inte räknade med Nylander, utan att det skulle vara en bonus om Buffalo släppte honom för Jvm-spel.

EN SKADA GJORDE att Nylander kom igång sent i Rochester i höst. Han har spelat 15 matcher och svarat för sex poäng.

Juniorkron­orna genrepar med match mot USA natten mot lördag, svensk tid. Första matchen i turneringe­n spelas på annandagen mot Vitrysslan­d.

Alexander Nylander är son till den före detta ishockeysp­elaren Michael Nylander och bror till William Nylander, som spelar i Toronto.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden