Hallandsposten

Unga talanger mötte Idolteam

- HILDA BLOMBERG 010-471 51 50 hb@hallandspo­sten.se

Under torsdagen kunde sångglada Halmstadbo­r prova sina vingar på scenen när redaktione­n för Tv4:s ”Idol” besökte Nolltrefem för att möta och uppmuntra unga begåvninga­r.

Den åttonde december avgjordes finalen i årets omgång av Tv4:s sångtävlin­g ”Idol”. Redan dagen efter gav sig programmet­s redaktion ut i landet för att leta efter nya talanger till kommande säsonger. De har besökt ett flertal städer och i Halmstad stannade de två dagar för tre tillfällen att möta nya sångbegåvn­ingar. Under onsdagen kunde den som ville provsjunga på Hallarna, i går var det först Nolltrefem och sedan The Fox & Anchor som gällde.

– När jag fick frågan om att hänga med på detta så sa jag direkt att vi måste åka till Halmstad. Här finns så många som är duktiga på musik – och så är det ju min hemstad, säger den före detta ”Idol”deltagaren Niklas Musco som sedan några år tillbaka arbetar med programmet­s produktion.

SJÄLVA AUDITIONEN TILL ”Idol” sätter inte i gång än på ett tag och den nu pågående turnén handlar enligt Niklas Musco om kontakteta­blering.

– Här kan vi i ett tidigt stadium se hur människor reagerar på att uppträda i en ganska oförberedd situation. Sedan får de som vill skicka in en video där de sjunger och om vi tycker att någon är duktig och borde söka så kan vi ringa och tjata på dem, lite som en jobbig mamma.

Under torsdagen turades unga förmågor om att låna Nolltrefem­scenen och bjuda på sina favoritlåt­ar. Framförall­t var det tjejer som ville prova att stå på scenen och sjunga.

– Så är det vart vi än kommer, tjejerna är modigare än killarna helt enkelt, konstatera­r Niklas.

En som vågade sig upp på scenen var 18-åriga Daorsa Devce.

– ”Idol” är självklart ett av favoritpro­grammen och jag har länge velat söka men inte vetat om jag är tillräckli­gt bra. Att få komma hit och prova var en helt ny upplevelse, pirrigt men väldigt roligt.

Celine Lidebring hade åkt från Falkenberg för att gästa scenen på Nolltrefem.

– Min kompis anmälde mig till det här. Det var sjukt nervöst att stå där och sjunga, men nu vill jag nästan upp en gång till för det var ju kul också.

”Det var sjukt nervöst att stå där och sjunga, men nu vill jag nästan upp en gång till för det var ju kul också.”

CELINE LIDEBRING

EN SOM STACK ut ur mängden var 13-årige Jonathan Söderlund, en av få killar och med gitarren i högsta hugg. Dessutom är han tre år yngre än vad ”Idol”-reglerna tillåter i uttagninge­n. Men att få öva lite på förhand skadar inte.

– Visst är det en dröm att få vara med, jag kollar jämt på ”Idol”. Men även om jag hade fått söka i år så hade jag nog väntat lite, jag känner att jag kan utvecklas mer innan det är dags.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? FRAMTIDSDR­ÖMMAR. Under torsdagen fick unga sångfåglar i Halmstad en chans att provsjunga på scenen på Nolltrefem och träffa ”Idol”-redaktione­n med före detta deltagaren Niklas Musco i spetsen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N FRAMTIDSDR­ÖMMAR. Under torsdagen fick unga sångfåglar i Halmstad en chans att provsjunga på scenen på Nolltrefem och träffa ”Idol”-redaktione­n med före detta deltagaren Niklas Musco i spetsen.
 ??  ?? VIKTIGT STÖD. Barbara Kajblom (mitten) peppade sina vänner Celine Lidebring och Nina Nilsson att våga gå upp på scenen.
VIKTIGT STÖD. Barbara Kajblom (mitten) peppade sina vänner Celine Lidebring och Nina Nilsson att våga gå upp på scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden