Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Sankt Olofs kapell i Kviberg har hållits borgerlig begravning­sakt för Eve

Helgesson, Halmstad. Efter inlednings­tal spelades Ta mig till havet med Anna-karin Nilsson. Borgerliga officiante­n Jonas Ottosson höll minnestale­t. Övrig musik som spelades var: Du är allt med Sonja Aldén, En kväll i juni med Lasse Berghagen, Som en bro över mörka vatten med Tommy Körberg, Godnattval­sen med Py Bäckman, Så länge skutan kan gå med Evert Taube samt We’ll meet again med Vera Lynn. Avsked togs i kapellet.

I Harplinge kyrka hölls på onsdagen begravning­sgudstjäns­t för Lars Johansson, Halmstad. Som inledning spelade kantor Sven Engström på orgel den skotska folkmelodi­n Amazing grace innan man lyssnade på För kärlekens skull med Ted Gärdestad. Officiant var Kyrkoherde Peder Jarnvall. Vid avskedet spelade organisten på piano Tears in heaven av E Clapton. Som avslutning spelade organisten på orgel Koppången av P-E Moraeus.

I Oskarström­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits i stillhet för Allan Larsen, Oskarström. Officiant var komministe­r Mikael Isaksson och för musiken svarade kantor Ylva Ericsson.

I Oskarström­s kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Barry Mauritzson, Oskarström. Akten inleddes med att kantor Ylva Ericsson på orgel spelade You raise me up av R. Lövland, därefter sjöng Lasse Mortensen Strövtåg i hembygden av G Fröding/ Mando Diao. Officiant var kyrkoherde Anders Carlwe. Vid båren tog familjen samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. Mikael Pettersson sjöng Jag har hört om en stad av L Lithell och som avslutning spelades den skotska folkmelodi­n Amazing grace på orgel.

I Harplinge kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Berit Nilsson, Halmstad. Som inledning spelade organist Sven Engström Gammal fäbodpsalm av O Lindberg. Officiant var kyrkoherde Peder Jarnvall. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan avslutades gudstjänst­en med att organisten spelade Adagio av T Albinoni.

I S:t Clemens kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Hasse Nilsson, Laholm. Som inlednings­musik spelade kantor Gustav Natt och Dag på piano Där rosor aldrig dör av Gosztonyi. Därefter ackompanje­rade han på piano Gunilla Josefsson som sjöng En ton från himlen av G Strandsjö. Officiant var komministe­r Fabian Åström. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked. Efter avskedet sjöng solisten Jag har hört om en stad av L Lithell. Som avslutning­smusik spelades O store Gud av C Boberg.

I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Thore Palm, Halmstad. Akten inleddes med att organisten Stefan Ljungberg på orgel spelade Hallelujah av L Cohen därefter sjöng Nina Widegren Utan dina andetag av J Berg samt Kärleken är av J Johnson. Officiant var kyrkoherde emeritus Bo Wallén. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Därefter sjöng solisten Dream a little dream of me av Andre/ Schwandt. Akten avslutades med Over the rainbow med I Kamakawiwo`ole spelades.

I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Arne Thulin, Halmstad. Akten inleddes med att organist Elisabeth Almqvist Hansson på orgel samt Jörgen Persson på violin spelade Våren av E Grieg därefter sjöng Nina Widegren Det vackraste av N P Grönvall samt Öppna landskap av U Lundell. Officiant var komministe­r Olof Olsson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Därefter spelade violiniste­n Nocturne av E Taube, akten avslutades med att organisten spelade Jag har hört om en stad av L Lithell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden