Hallandsposten

Drotts tomtenissa önskar sig fler poäng

- JULSNACK(S) Halmstadpr­ofiler i juletid CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Förra julen trodde Johanna Birkkjaer Andersson inte att hon skulle vara elitspelar­e vid nästa klappöppni­ng. Men nu är det jul igen – och hon och Drott har avverkat en halv säsong i Damallsven­skan. – Nästa år blir det förhoppnin­gsvis fler poäng, säger hon.

Johanna Birkkjaer Andersson, 31, tillbringa­r en stor del av sin vakna tid i Halmstad arena.

Är hon inte målfarlig och snabb vänstersex­a under matcher och träningar med HK Drott, så finns hon i arenabadet där hon arbetar som badmästare.

– Det fattas bara en säng här så hade det varit perfekt, skrattar hon.

DALKULLAN FRÅN HORNDAL gör sin sjätte säsong i Drott och är en av kulturbära­rna i det annars rätt unga laget som på två år – och trots den ekonomiska krisen i klubben – har gjort en raketresa från division 2 till Damallsven­skan.

Birkkjaer Andersson har spelat i både allsvenska­n och elitserien tidigare med Avesta Brovallen och Örebro SK. Men för ett år sedan trodde hon inte att hon skulle vara tillbaka på den nivån nu.

– Nej, det var inte riktigt det man tänkte och trodde, utan det var typ samma som det är nu: Man ville hålla sig kvar. Men sedan gick det lite bättre än vi trodde. Spännande! Vad är hemlighete­n bakom era framgångar?

– Vi trivs väldigt bra ihop och tycker om varandra. Sedan har vi våra roller – vi vet vad vi ska göra och vad vi kan göra för att hjälpa varandra. Det blir som en andra familj, och även om det är väldigt blandade åldrar så har vi hittat en bra mix. Sedan har vi kunniga tränare som hittar det vi behöver träna på.

DROTT INLEDDE Damallsven­skan med tre raka hemmasegra­r. På slutet har det gått trögare och laget firar jul på kvalplats efter fem omgångar i följd utan seger.

– Är det så många? Då är det dags nu, tycker Johanna Birkkjaer Andersson. Hur nöjd är du med säsongen?

– Jag är nöjd, absolut. Vi är nykomlinga­r och vi har gjort det bra. Men mycket vill ha mer. Vi har varit så nära i flera, flera matcher och vi visar verkligen att vi hör hemma här, tycker jag. Men nu har vi känt på alla lagen en gång så nu tänker jag att nästa år så blir det förhoppnin­gsvis fler poäng.

Drott startar om serien hemma mot OV Helsingbor­g den 7 januari. Under jullovet väntar bland annat tung styrketrän­ing – och Dm-finalen borta mot Aranäs den 2 januari.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? JUL I SIMHALLEN. Både Johanna Birkkjaer Andersson och kollegan bakom kassan i arenabadet är klädda i tomteluvor när HP kommer på besök. Drottprofi­len jobbar som badmästare när hon inte spelar handboll med den allsvenska nykomlinge­n (iilla bilden).
Bild: JARI VÄLITALO JUL I SIMHALLEN. Både Johanna Birkkjaer Andersson och kollegan bakom kassan i arenabadet är klädda i tomteluvor när HP kommer på besök. Drottprofi­len jobbar som badmästare när hon inte spelar handboll med den allsvenska nykomlinge­n (iilla bilden).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden