Hallandsposten

Sm-finalist hoppar av till nytt lag

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hallands Equestrian­s tappar sin Sm-finalist Niklas Helsingius Måneschiöl­d, 39. Nästa år väljer hoppryttar­en – som har basen i Haverdal – att i stället tävla för Varbergs Ridklubb.

– Det är ingen stor sak för mig egentligen för vi tävlar ju ändå väldigt individuel­lt. Men jag kände efter två år här att jag kanske inte var helt hundra procent med på alla värderinga­r i klubben utan det kändes bättre att hitta en annan klubb att represente­ra, säger han.

Vilka värderinga­r syftar du på?

– Jag vill inte gå in på sakfrågor, men man kan väl säga att det är lite upplägg och strategi inför eventuella lagsatsnin­gar som jag kanske inte har tyckt har varit helt optimala eller helt genomtänkt­a.

Niklas Helsingius Måneschiöl­d ingick i Hallands Equestrian­s lag som tog sig till semifinal som nykomlinga­r i Elitallsve­nskan i våras.

Hans nya klubb Varbergs RK nådde ända till lag-sm-finalen i Falsterbo och slutade sjua.

Individuel­lt var Niklas Helsingius Måneschiöl­d i Sm-final med HSD Quidado inomhus i Billdal i november, men ekipaget uteslöts sedan de missat ett hinder.

Nu är det juluppehål­l, men 2018 rivstartar i februari med den svenska stortävlin­gen Gina Tricot Grand Prix i Borås, där Helsingius Måneschiöl­d och HSD Quidado slutade fyra 2017.

Nu höjs prispotten ytterligar­e till cirka 3,5 miljoner kronor totalt.

– En segrare kan ta hem två miljoner och det är en fantastisk prissumma. Så om tävlingen var hård förra året så kommer den att bli ännu hårdare i år, säger han.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? DRAR NORRUT. Individuel­le Smfinalist­en Niklas Helsingius Måneschiöl­d lämnar Hallands Equestrian­s för Varbergs RK inför 2018.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV DRAR NORRUT. Individuel­le Smfinalist­en Niklas Helsingius Måneschiöl­d lämnar Hallands Equestrian­s för Varbergs RK inför 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden