Hallandsposten

Bryggrupp fick en fin julklapp

- SKUMMESLÖV­SSTRAND CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Bryggruppe­n i Skummeslöv­sstrand fick en fin julklapp av Södra Hallands kraft. Elbolaget sponsrar badbryggan med 150 000 kronor. Det berättade Bo Brink från bryggruppe­n under byns julmarknad i fredags.

För andra året i rad hölls det en julmarknad i Skummeslöv­sstrand. I år hamnade marknaden dock på en fredag i stället för en lördag.

– Det är medvetet att vi vill vara sist ut, då vi har många knallar som säljer mat, och maten köper man ju sist. Tanken är att den ska ligga på sista lördagen före jul, men i år blev det för nära inpå jul, så då valde vi fredagen i stället, säger Stefan Andersson som äger Svens Livs.

BESÖKARNA PÅ julmarknad­en fick också veta senaste nytt om badbryggan på orten. SHK har gått in med 150000 kronor, och Laholmshem kommer att skänka 10 000 kronor.

– Med de pengarna är vi uppe i 1 156 000 kronor i sponsorpen­gar. Det ska nu skrivas avtal för markanvänd­ningen mellan kommunen och tångallmän­ningen. Sedan hänger det på att vi hittar en entreprenö­r som kan bygga bryggan. Med lite tur kan den bli klar till sommaren, säger Bo Brink.

Den som var sugen på hembakat kunde köpa det av klass 5 på Skottorpss­kolan.

– Vi samlar in pengar till en skolresa, men vi vill också köpa in lite nya saker till klassrumme­t, säger Meya Johansson och Ronda Juknelyte.

TVÅ SOM UPPSKATTAD­E julmarknad­en var Maggan och Roland Carlsson.

– Det behövs lite fler träffpunkt­er i Skummeslöv. Det är jättetrevl­igt att de ordnar en julmarknad här och samlar folket i byn, säger de.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? UNGA FÖRSÄLJARE. Melker Berntsen, Meya Johansson och Ronda Juknelyte sålde hembakat och pyssel för att samla in pengar till en skolresa.
Bild: CARINA NILSSON UNGA FÖRSÄLJARE. Melker Berntsen, Meya Johansson och Ronda Juknelyte sålde hembakat och pyssel för att samla in pengar till en skolresa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden