Hallandsposten

Löfquist (S) rasar efter svar om taxi

Kommunråde­t i Hylte, Ronny Löfquist (S), ställer Hallandstr­afiken till ansvar för det som hände 84-årige Lennart Ström i Unnaryd, som övergavs i snön av en sjukreseta­xi.

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

I ett brev till styrelsen för trafiken berättar han om sin ”upprördhet” över att 84-åringen inte hämtades upp genom den beställda sjukresan och tillägger sedan:

”Det är med en ännu större upprördhet som jag tar del av informatio­n om Hallandstr­afikens tjänsteman anser att alla rutiner och regler har följts av det upphandlad­e bolaget, vilket därmed kunde lett till katastrofa­la konsekvens­er för mannen”.

RONNY LÖFQUIST undrar om Hallandstr­afikens styrelse delar tjänsteman­nens bedömning, som den förmedlade­s av HP igår.

Om man gör det, frågar han om styrelsen i så fall ska ändra rutiner och regler så att det som drabbade Lennart Ström inte inträffar på nytt.

Om man tvärtom inte delar tjänsteman­nens bebdömning - det handlar om chefen för den verksamhet där sjukresebe­ställninga­rna ingår - frågar Löfquist vad styrelsen ska vidta för åtgärder mot såväl denne chef som det aktuella taxibolage­t.

Ronny Löfquist förväntar sig, förklarar han för HP, att länstrafik­ens styrelse på något vis agerar i frågan.

– De måste titta närmare på det här. Det är inte rimligt att man stannar vid uppfattnin­gen att man följt regler och rutiner. I så fall är det fel på dessa. HAN FÖRKLARAR OCKSÅ varför han höjer rösten.

– Jag skriver som kommunstyr­elsens ordförande och för att jag vill att det som drabbade Lennart inte ska hända igen, varken honom eller någon annan invånare i Hylte.

 ?? Bild: ISABEL BARK/ARKIV ?? SKREV BREV. Kommunråde­t Ronny Löfquist (S) är upprörd över hur färtjänste­n behandlat 84-årige Lennart Ström.
Bild: ISABEL BARK/ARKIV SKREV BREV. Kommunråde­t Ronny Löfquist (S) är upprörd över hur färtjänste­n behandlat 84-årige Lennart Ström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden