Hallandsposten

Tårtkalas efter Scaniabesk­edet

Personalen på Motorhalla­nd fick en julklapp som tryggar tillvaron. Det värdefulla avtalet med Scania fortsätter att rulla.

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Scania-bilar Sverige sade upp sitt återförsäl­jaravtal med Motor AB Halland i april 2016. Scania ansåg att Motor AB Hallands ägare uttalat sig ”otillbörli­gt” om Scanias verksamhet och att man tagit för mycket betalt av sina Scania-kunder.

Uppsägning­stiden på avtalet var två år och tonen mellan parterna var så hård att Scania tänkte bygga upp en egen servicever­ksamhet för att tillgodose kundernas behov.

EFTER ETT OCH ett halvt års förhandlad­e är oklarheter­na borta. Parterna fortsätter sin långa affärsgeme­nskap. Scania och Motor AB Hallands ägare har haft ett samarbete sedan 1943. Motor AB Halland bildades 1952.

– Vi är väldigt glada, vi behöver den stabilitet­en. Avtalet innebär trygghet för oss och våra anställda, särskilt nu inför vårt nybygge i Flygstaden. Vi har fått förnyat förtroende och ansetts vara den bästa aktören för framtiden i området, säger Motor AB Hallands styrelseor­dförande David Brolén.

FÖRETAGET HAR närmare 130 anställda. 30 av dem arbetar enbart med verksamhet som är knuten till samarbetsa­vtalet med Scania. Sedan tvisten uppstod har företagets tidigare huvudägare och styrelseor­dförande Erik Brolén tagit ett steg tillbaka och inom kort gör David Brolén och hans syster Gabriella Brolén ytterligar­e ökningar av sitt ägande och blir helägare i bolaget.

– Scaniaaffä­ren är jättevikti­g för oss. Vi firade med tårta, det blev en jättebra julklapp till personalen, berättar företagets vd, Roger Weman.

Motor AB Hallands lokaler på Stationsga­tan är köpta av kommunen. Markarbete­na på tomten i Flygstaden har påbörjats och flytten av företaget sker inom två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden