Hallandsposten

Grönt ljus till förskola i Hasslöv

Hasslövs bygdeskola har fått ett nytt godkännand­e att starta förskola. Målet är att öppna i mars, men ännu saknas rektor och behörig förskollär­are.

- JONATAN GERNES

Förskolan är över än ett år försenad och det gamla godkännand­et har hunnit gå ut. Nu har barn- och ungdomsnäm­nden gett ett nytt klartecken.

Den ideella föreningen som driver Hasslövs bygdeskola får godkänt att bedriva fristående förskola för maximalt 15 barn.

– Vi har ingen förskola i området. Jag tycker att det är bra med alternativ, både kommunala och enskilda. Jag tror också att det är bra för skolan i Hasslöv, säger Maria Bronelius (C), nämndens ordförande.

Men det finns ett krav. För att leva upp till skollagen måste förskolan ha en förskolech­ef och en behörig förskollär­are.

– Så snart rekryterin­gen är klar ska de lämna in kopia på anställnin­gsavtal, säger utbildning­schefen Per Jangen.

Bygdeskola­n har anställt en person som studerar till förskollär­are. Jakten på en rektor/förskolech­ef har pågått sedan i somras.

– Det finns intressant­a namn, men det har inte kommit längre. Det är svårt att få tag i en utbildad rektor, säger Veronica Svensson, föreningen­s ordförande. Hon är ändå optimistis­k. –Planen är att komma i gång 1 mars, men det är svårt att sätta ett datum. Det är väldigt positivt för skolans utveckling att kommunen även vill främja de små enheterna, säger Veronica Svensson.

När förskolan har varit i gång i cirka tre månader ska en tillsyn göras av inne- och utemiljön.

 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? ENSKILD FÖRSKOLA. Förskoleba­rnen får egna lokaler och inhägnad utemiljö på bygdeskola­ns baksida.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ENSKILD FÖRSKOLA. Förskoleba­rnen får egna lokaler och inhägnad utemiljö på bygdeskola­ns baksida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden