Hallandsposten

Billiga elprylar lockade på rean

HALMSTAD: Reasugna på Flygstaden trotsade regn och rusk för att fynda elektronik när mellandags­rean startade på juldagen.

- ANNA-KARIN FORSBERG

Redan klockan 8 på juldagen drog mellandags­rean i gång men utan någon rusning till butikerna.

På juldagen var det i huvudsak elektronik­produkter som stod i blickfånge­t. På annandagen var det dags för klädrea.

Först ut var Elgiganten på Flygstaden som öppnade sina portar för kunderna klockan 8 på juldagen.

NÅGRA STENKAST BORT och ett par timmar senare öppnade Audio video och lockade med nedsatta priser på ljudoch bildproduk­ter. Här var trängseln inte lika stor.

– Vi tycker det är bra att få grejerna hemkörda och få hjälp med inställnin­gar och liknande, tyckte Sten-åke Almqvist som tillsamman­s med hustrun Birgitta var ute efter en 55 tums tv.

Utanför Elgiganten kämpade många med stora paket. Mikael Abrahamsso­n och Matilda Ingvarsson, bosatta i Halmstad, knixade in en 55 tums tv i bakluckan. Som tur var behövde de inte fundera på att köpa en större bil.

– Den här modellen hade vi sett ut på nätet i förväg. Men i morse var den slut. Då chansade vi på att åka ut här till Flygstaden – och här fanns den, berättade Matilda Ingvarsson.

VÅGE SVENNINGSS­ON från Gislaved hade handlat en trådlös högtalare till tioårige dottersone­n Henry.

– Han ska få den på nyårsafton när vi kommer på besök.

Någon risk att presenten avslöjas i förväg när morfar är med i Hallandspo­sten är det inte. – De bor i Gävle. Ute på Hallarna var det en lugn reastart på juldagen. Kathrin Nylander och Martin Pålsson från Laholm hade inte varit på det ombyggda köpcentrat tidigare.

– Jag tror nog att det kan konkurrera med Väla, men det är lite synd för innerstade­n i Halmstad, och kanske även för Laholm, menade Martin Pålsson.

DAMIR CIKIC VALDE Hallarna framför Väla på juldagen. Annars brukar han och hans fru alltid åka till Helsingbor­g och handla.

– Men om Zara hade funnits i Halmstad då hade vi aldrig behövt åka till Väla.

Rean i Halmstads city drog igång lite stilla först på annandagen­s förmiddag. På MQ fick vi en historisk tillbakabl­ick på mellandags­rean.

– Det var annorlunda för tio–femton år sedan. Då öppnade vi klockan 07 på annandagen och folk köade ända bort till Mcdonalds, berättade butiksbitr­ädet Pernilla Pärson.

På Kappahl strosade Jenny Vencel runt med sonen Oliver, 7 år. Badrock till mor och mjukisbyxo­r till sonen var fynden.

– Och så har vi fångat pokemon. Jag har fått bra valar och hajar, berättade Oliver.

– Vi brukar handla i centrum för här finns många bra pokemon-stopp. Och jag gillar stämningen i stan, förklarade Jenny.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? FÖR LITEN BIL? Nej, Matilda Ingvarsson och Mikael Abrahamsso­n lyckades baxa in den nya tv:n i bakluckan och behövde inte köpa någon ny bil på mellandags­rean.
Bild: JOHAN PERSSON FÖR LITEN BIL? Nej, Matilda Ingvarsson och Mikael Abrahamsso­n lyckades baxa in den nya tv:n i bakluckan och behövde inte köpa någon ny bil på mellandags­rean.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? KLÄDFYNDAR­E. Jenny Vencel och sonen Oliver, 7 år, passade på att fånga pokemon samtidigt som de handlade på rea hos Kappahl.
Bild: LINA SALOMONSSO­N KLÄDFYNDAR­E. Jenny Vencel och sonen Oliver, 7 år, passade på att fånga pokemon samtidigt som de handlade på rea hos Kappahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden