Hallandsposten

Smakstart för Sverige i JVM

- PATRICK STANELIUS/TT

” Vi har mycket skickliga spelare som hittar bra passningar och lösningar på allting.”

Sverige inledde juniorvm i ishockey med en 6–1-seger mot Vitrysslan­d. Efter en trög inledning lossnade spelet i den andra perioden då målen började rassla in.

VITRYSSLAN­D SVERIGE 1 6

Juniorkron­orna var segertippa­de inför Jvm-premiären, men varken de svenska eller de vitryska spelarna verkade ha läst manus särskilt noggrant. Spelet gick i stå och passningar slogs bort till höger och vänster.

ELIAS PETTERSSON INLEDDE förvisso målskyttet i power play, men Sverige var också i numerärt överläge när Jegor Sjarangovi­tj kvitterade med fem minuter kvar av första perioden.

Vändningen och avgörandet kom efter drygt halva andra perioden, när Sverige gjorde tre mål på lika många minuter. 4–1 målet i synnerhet var ett läckert sådant då Erik Brännström lyfte en passning diagonalt fram till ERIK BRÄNNSTRÖM Jesper Boqvist som säkert placerade in pucken bakom Andrej Grisjenko i Vitrysslan­ds mål.

LAGKAPTENE­N Lias Andersson blev matchens femte blågule målskytt när han gjorde 5–1 och 6–1 i tredje perioden.

– Vi har mycket skickliga spelare som hittar bra passningar och lösningar på allting. Det ska bli roligt att se vad vi kan åstadkomma i den här turneringe­n, säger Erik Brännström till SVT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden