Hallandsposten

Efterlysta fick julkort – 21 greps

- TT

Polisen i South Yorkshire i England har lyckats med en slug julkupp – och kanske inspirerad­es de av tv-serien ”The Simpsons”.

De skickade ut julkort från företaget ”Herald Hampers” till efterlysta personer och skrev att de vunnit en gratis julkorg. Allt som behövde göras var att boka tid för när julkorgen kunde hämtas.

NÄR DE EFTERLYSTA så dök upp en och en var det inte tomten som väntade – utan polisen. Flera av personerna var efterlysta för brott som vårdslöshe­t i trafik, rattfyller­i, rån, misshandel och bedrägeri.

21 personer kunde gripas. Deras oväntade framträdan­den i domstolar ledde till att många fall kunde avslutas redan samma dag, skriver Yorkshire-polisen på sin hemsida. Flera böter kunde dömas ut och någon återföras till fängelse.

Företaget ”Herald Hampers” var i själva verket påhittat.

”Den som tror sig stå över lagen kan vilja tänka om. Polisen i South Yorkshire kommer obevekligt att förfölja dem som begår brott”, säger den biträdande polischefe­n Lee Berry i ett uttalande.

DET UDDA tillvägagå­ngssättet kan ha kommit från den populära tv-serien ”The Simpsons”, skriver The Independen­t , där polisen i avsnittet ”Lisa the sceptic” skickar ut kort till brottsling­ar om att de vunnit en motorbåt.

Homer, med sina obetalda trafikböte­r, är en av personerna som infinner sig på polisstati­onen och blir rasande när han inser att han inte får någon båt.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT/ARKIV ?? Polisen skickade ut julkort till efterlysta personer och kunde gripa 21 stycken.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT/ARKIV Polisen skickade ut julkort till efterlysta personer och kunde gripa 21 stycken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden