Hallandsposten

Er jaga monster

- MARCUS ALEXANDERS­SON/TT

ning att ändra på det synsättet. Tanken att ’här finns ett spel som bara är till för vissa’, det måste vi ändra på, säger Claas Wolter.

Utvecklarn­a har exempelvis lagt till en tydlig introdukti­on för nya spelare som förklarar världen, systemet och jaktuppdra­gen. En annan nyhet i ”World” är de hjälpsamma eldflugorn­a som sällskapar spelaren. Flugorna agerar som spanare och kan ge informatio­n om både olika fiender och material att samla.

Samtidigt är en mer hjälpande hand något som kan uppfattas som nedlåtande.

– Teamet jobbar hårt för att se till att de nya inlärnings­sakerna inte skrämmer bort hardcoresp­elarna. Mycket tid har lagts på den biten, säger Claas Wolter.

”Monster hunter: World” är i * Spelserien går ut på att övermanna allt mer svårbesegr­ade djur och monster i en fantasyvär­ld.

* Den första delen släpptes 2004 till Playstatio­n 2. Utvecklarn­a Capcom har sedan dess producerat tre uppföljare och tiotalet mer fristående nya delar under ”Monster hunter”namnet till både spelkonsol­er, dator och mobil.

* Serien, som är mest populär i Japan, har sålt i över 40 miljoner exemplar och har blivit så väl serietidni­ng som tv-serie.

* ”Monster hunter: World” släpps till PS4, Xbox one och PC 26 januari nästa år. mångt och mycket ett samarbetss­pel. Spelare som upplever ett enskilt monster som för svårt att fälla kan skicka upp en nödraket och på så sätt tillkalla hjälp från andra som också är online.

– En enskild strid kan hålla dig sysselsatt i över en timme, säger Claas Wolter.

MEN ÄVENTYRET ÄR mer än bara skräcködlo­r och diverse gigantiska monster, om man får tro Wolter:

– Ekosysteme­t vi har är väldigt speciellt. Om du exempelvis fäller en stor best så kommer snart asätare och försöker ta kött från bytet. Då kan du försöka att fånga även dem för att få ytterligar­e material som du kan använda till nya vapen eller utrustning.

 ?? Bild: CAPCOM ?? plar. Spelare jagar, ensamma eller tillsamman­s, olika former av monster. Pressbild.
Bild: CAPCOM plar. Spelare jagar, ensamma eller tillsamman­s, olika former av monster. Pressbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden