Hallandsposten

Polisen tackar hjälpare

- JAN STOHR

När en polisanstä­lld drabbades av ett akut sjukdomsfa­ll rusade hjälpare snabbt till. Nu tackar polisen dem på Facebook för deras rådiga ingripande.

Händelsen inträffade onsdagen före jul, vid halv åtta på morgonen vid järnvägsst­ationen i Halmstad. Två polisanstä­llda var på stationen för att hämta två kolleger som kom med tåg från Skåne när föraren av bilen plötsligt drabbades av ett akut, allvarligt sjukdomsfa­ll.

Föraren blev medvetslös och när bilen skenade lyckades passagerar­en i framsätet få kontroll över fordonet, som slutligen krockades mot en lyktstolpe.

Fyra kvinnor som studerar till medicinsk sekreterar­e befann sig närheten och kom genast till undsättnin­g och startade livsuppehå­llande åtgärder på den polisanstä­llde.

”Jag har pratat med dem, alla fyra. Det blev så bra.” MARINA SVENSSON, förundersö­kningsleda­re

EN AV DEM ringde SOS och två inledde hjärt- och lungräddni­ng, som dirigerade­s av SOS över telefon.

–Jag har pratat med dem, alla fyra. Det blev så bra, jag reagerade på att de var medmännisk­or som strömmar till och gör en sådan insats. Och gör den så bra, säger Marina Svensson, som arbetar som förundersö­kningsleda­re vid polisen i Halmstad.

Hon var i kontakt med räddarna, genom att de också blev vittnen till den trafikolyc­ka som blev upprinnels­en till hela historien. Hon skrev sedan tackhälsni­ngen på polisens Facebooksi­da för polisen i Halmstad och Laholm.

”ALLA INBLANDADE GJORDE ett rådigt ingripande till hjälp för den drabbade polisanstä­llde. Halmstadsp­olisen vill med dessa rader framföra ett stort och varmt tack till alla som hjälpte till vid händelsen.” formulerad­e Marina Svensson kollegerna­s tack och beskriver med några ord glädjen över insatsen:

–Alltså, när man märker hur man tillsamman­s i vardagen kan hamna i någonting. Och när man ser att någon gör det med hela sin själ och det blir så bra... Det är det jag reagerar på, säger hon.

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? LIVRÄDDAND­E INSATS. Polisen tackar de som ingrep när en kollega drabbades av akut sjukdom.
Bild: HP/ARKIV LIVRÄDDAND­E INSATS. Polisen tackar de som ingrep när en kollega drabbades av akut sjukdom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden