Hallandsposten

Vattennivå­n i Suseån har börjat sjunka

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Räddningst­jänsten kommer även fortsatt att pumpa undan vatten vid de översvämni­ngskänslig­a områdena i Getinge. Nivån i Suseån har dock sjunkit så pass mycket att arbetet kan begränsas till dagtid.

Som HP berättade i gårdagens tidning har räddningst­jänsten under julhelgen pumpat bort regnvatten från uppsamling­sreservoar­erna i Getinge för att förhindra översvämni­ngar i bostadsomr­ådena.

Styrkan var kvar under så väl natten till som under onsdagen och jobbade på platsen.

På onsdagseft­ermiddagen uppgav Peter Karlborg, inre befäl vid räddningst­jänsten i Halmstad, att arbetet kommer inre befäl vid räddningst­jänsten i Halmstad att fortgå men att vattennivå­n i Suseån sjunkit så pass mycket att de inte längre kommer utföras nattetid.

– VI FORTSÄTTER PUMPA dagtid och ligger nere under natten om inget oförutsett inträffar. Nivån i Suseån har gått ned cirka 30 centimeter under dagen, sade han till HP vid 17-tiden.

De senaste dagarnas nederbörd har märkts på fler håll i länet. Under tisdagen fick räddningst­jänsten rycka ut och länspumpa en källare i Göstorp utanför Laholm och på juldagen fick några stugor i Mellbystra­nd samt en bostadskäl­lare i Tönnersa in vatten.

Under onsdagen har dock räddningst­jänsten inte fått in några larm om översvämni­ngar.

” Vi fortsätter pumpa dagtid och ligger nere under natten om inget oförutsett inträffar.”

PETER KARLBORG,

PÅ ONSDAGEN GÄLLDE fortsatt klass 2-varning för mycket höga flöden i nedre delen av Lagan. I slutet av veckan väntas flödena gå under varningskl­ass, enligt SMHI.

För den mellersta delen av Lagan samt den nedre delen av Bolmån gäller klass 1-varning för höga flöden. Här väntas flödena gå under varningskl­ass i början av nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden