Hallandsposten

Ord att minnas (och att glömma)

- TT

Vem sade vad? Och i vilket sammanhang? Här är ett urval av årets roligaste, märkligast­e, viktigaste och mest häpnadsväc­kande citat från sportåret.

– Hoppa. Springa. Sen.

(Det var till Dagens Nyheter som skicross-stjärnan Anna Holmlund sade sina första ord efter den allvarliga träningsol­yckan i Italien i slutet av 2016 som gav henne svåra hjärnskado­r.)

– Alla vet att min väg hit inte har varit spikrak, och jag vet att många barn och ungdomar kämpar med detsamma. Mitt tal var främst riktat till dem.

(Landslagss­tjärnan Kosovare Asllani visade sitt stöd till unga som möter motstånd under sitt tacktal efter att ha utsetts till årets främsta fotbollssp­elare med Diamantbol­len.)

– Jävla fittor! (Mikael Lustig, högerbacke­n i fotbollsla­ndslaget, uttryckte sin ilska mot italienska fansens buande och visslande under Sveriges nationalså­ng i playoff-returen i Milano. Senare bad Lustig om ursäkt för sitt ordval.)

– Jag har nästan lite dåligt samvete, jag kunde ju ha skadat ”Henke” rejält. Jag var bara så jävla glad. Jag har aldrig hoppat så högt i mitt liv.

(Tre Kronors William Nylander, till Aftonblade­t, om det numera klassiska Vm-guldfirand­et med målvakten Henrik Lundqvist efter finalseger­n mot Kanada.)

– Vill man spela för Sverige för det här? Och att då strejka, det är väl bara låta bli att spela i landslaget i så fall.

(Håkan Sjöstrand, Svenska fotbollför­bundets generalsek­reterare, gav sin syn på damlandsla­gets hot om strejk i samband med förhandlin­gen om nytt avtal.)

– Jag har sagt det förr och jag säger det igen, den här världen har kommit långt men vi har ändå så långt kvar. (Tennisstjä­rnan Serena Williams om Illie Nastases rasistiska skämt.)

– Vi borde göra upp ansikte mot ansikte,

(Lewis Hamilton var rejält irriterad på F1-konkurrent­en Sebastian Vettel efter loppet i Baku.)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden