Hallandsposten

Flera kritiska mot återställn­ingsarbete­t

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

Fibernätet breder ut sig över landet och ger snabbare internet. Men det finns baksidor. Flera kommuninvå­nare klagar på bristande återställn­ingsarbete efter installati­onen.

I juni träffade Hallandspo­sten Jörgen Werneskog i Eldsberga. Han uttryckte då sin irritation gentemot Halmstads stadsnät för bristande återställn­ingsarbete efter fiberdragn­ingen på platsen.

Asfalten utanför Jörgens hus låg då uppriven och grönområde­t som han sköter som servitut var fullt av stenar, grus och asfaltsbit­ar.

Sedan dess har asfalten lagts på nytt och platsen städats upp. Men Jörgen Werneskog var trots detta inte nöjd.

HAN KONTAKTADE DÄRFÖR Hallandspo­sten den 13 december och förklarade att PEAB, som lagt asfalten, inte monterat tillbaka locket på den brunn som är belägen på vägen utanför huset. Detta trots att han säger sig ha kontaktat Halmstads statsnät fyra gånger under de tio veckor som gått sedan PEAB avslutade arbetet på platsen. Bristen på lock utgjorde en olycksrisk samt gjorde att smuts och annat ansamlades i brunnen.

Hallandspo­sten kontaktade den 14 december Halmstads stadsnät och PEAB för en kommentar, och blev då försäkrade av Eva Svedberg, marknadsch­ef på Halmstads stadsnät, om att ett nytt lock var beställt. På förmiddage­n den 15 december blev Hallandspo­sten återigen kontaktade av Jörgen Werneskog.

–Nu på morgonen har locket monterats på plats igen. Men brunnen har inte rensats på skit. De borde skämmas. Det går inte att stänga av vattnet när brunnen ser ut som den gör.

– Jag kommer inte ge mig förrän brunnen är rensad.

Men hans irritation stannar inte där.

– Det känns som de agerar först när Hallandspo­sten börjar rota i det. När jag klagar bryr de sig inte, säger han.

EN ANNAN SOM känner sig missnöjd är Bo-göran Andersson, som bor på Middagsväg­en i området Lönnegård på Vallås. Han förklarar att i stort sett alla trottoarer och gator i hela Lönnegård började grävas upp i oktober–november förra året.

Efter att fiberinsta­llationen avslutats lades det sedan, efter påtrycknin­gar, ut asfalt i de värsta groparna förklarar han.

– Men i övrigt har det inte skett någonting. Trottoarer­na är gropiga och grusiga med uppstickan­de dexlar för vattenavst­ängning. Det är helt omöjligt att gå på trottoaren utan att utsätta sig för en olycksrisk.

– Sedan så är det en vägspärr för cyklister som de inte monterat tillbaka. Den står i stället lutad mot ett staket där borta och utgör en olycksrisk. Det här är inget annat än en katastrof, säger han.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? MISSNÖJD. Bo-göran Andersson, som bor i en villa på Middagsväg­en, är inte nöjd med trottoarer­nas skick efter fiberdragn­ingen.
Bild: ROGER LARSSON MISSNÖJD. Bo-göran Andersson, som bor i en villa på Middagsväg­en, är inte nöjd med trottoarer­nas skick efter fiberdragn­ingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden