Hallandsposten

”Inte ovanligt att det tar så här lång tid”

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

Halmstads stadsnät lyfter fram leveransti­den medan Skanova nämner priorterin­gsordninge­n när de bemöter klagomålen om bristande återställn­ingsarbete efter fiberdragn­ingen.

Eva Svedberg, marknadsch­ef på Halmstads stadsnät, bemöter Jörgen Werneskogs kritik och förklarar att Hallandspo­sten inte har något med locklevera­nsen att göra.

– En kollega till mig var i kontakt med Jörgen den 22 november och det gjordes då en beställnin­g av ett nytt brunnslock. Att locket monterades på plats just den 15 december har med leveransti­den att göra, ingenting annat.

– Sen ligger det inte på vårt bord att rensa brunnen, och som privatpers­on får man absolut inte vara där nere och greja, säger hon.

Ola Rantatalo, kommunikat­ionschef på Skanova, lugnar Bo-göran Andersson med att arbetet på Middagsväg­en nu är i gång.

– De satte i gång nu på måndagen. Jag kan inte sätta något datum, men det borde inte ta så lång tid att slutföra arbetet.

På frågan varför ett helt år förflutit mellan fiberläggn­ingen och starten av återställn­ingsarbete­t, lyfter han fram prioriteri­ngsordning­en som en möjlig orsak.

– Det här är ett omfattande byggprojek­t som sträcker sig över ett stort område. Det kan vara så att fibernätet först drogs i hela området innan återställn­ingsarbete­t inleddes. Och i sådana fall är det inte ovanligt att det kan ta så här lång tid.

– Men jag kan förstå att folk tycker att det är störande när det drar ut på tiden så här, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden