Hallandsposten

Spår säkrade efter våldtäkt i Malmö

- TT

Polisens specialgru­pp ska kallas ner till Malmö efter att en kvinna misstänks för att ha blivit utsatt för en grov våldtäkt i Malmö. Det är det fjärde övergreppe­t på kort tid. Enligt polisen rör det sig återigen om flera gärningsmä­n.

Ett stort område spärrades av efter nattens överfall och vissa spår är säkrade. Den utsatta kvinnan är över 18 år.

– Vi har hållit förhör med henne och kommer att hålla fler, säger Mats Karlsson, biträdande polisområd­eschef Malmö till TT vid en pressträff på rättscentr­um i Malmö.

Nu pågår ett mycket aktivt polisarbet­e. Flera våldtäkter har skett på kort tid och polisen kan inte utesluta ett samband. En åklagare har tillsatts för samtliga ärenden.

– Vi har en åklagare som leder alla ärenden, det är just för att inte missa om det finns några kopplingar, säger Mats Karlsson.

Gärningsma­nnaprofilg­ruppen ska enligt Karlsson komma till Malmö under nästa vecka. Den ska bland annat se på eventuella kopplingar mellan de fyra överfallen.

Enligt Mats Karlsson sätter polisen in stora resurser på fallen, som ses som komplicera­de.

– Den här typen av brott måste vi gå varsamt fram med. Det är en människa som varit med om något djupt traumatise­rande.

Polisen vädjar också om hjälp från allmänhete­n för att klara upp brotten. Det kan även handla om informatio­n som för den enskilde inte verkar avgörande.

– Det är vi som kan avgöra om uppgiftern­a är viktiga, säger Mats Karlsson.

Polisen råder också alla att fortsätta röra sig ute i Malmö, då det i sig är brottsföre­byggande,

Polisen fick larmet strax före klockan ett på natten och ett större område i stadsdelen Högaholm spärrades av för teknisk undersökni­ng. Polisen satte även in specialutb­ildade hundar som kan söka efter sperma på platsen.

Än så länge har ingen gripits.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ?? LETAR BEVIS. Ett stort område i Högaholm spärrades av efter nattens överfall.
Bild: JOHAN NILSSON/TT LETAR BEVIS. Ett stort område i Högaholm spärrades av efter nattens överfall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden