Hallandsposten

Låt oss som vill få fira rejält en gång om året

-

FYRVERKERI­ER. År 2016 såldes det fyrverkeri­pjäser för cirka 160 miljoner kronor i Sverige. I år, 2017, kommer det till nyår att skjutas gigantiska fyrverkeri­er runt om i världen, Paris, London, Las Vegas, Sydney och så vidare. Hur blir det i Halmstad? Kommer kommunen eller lokalpress­en att sponsra något fyrverkeri, som man tidigare har gjort?

RUNT OM I Halmstad finns det mängder av människor som tycker att det är vackert och stämningsf­ullt att en gång om året få se natten lysas upp av sprakande mångkollor­erade blixtar och eldklot. Får de se det här, får de skjuta upp pyroteknik en gång om året eller ska de denna enda kväll avstå för att vissa husdjur som vistas i tätbebyggd­a samhällen blir nervösa? Ska de avstå för att vi i Halmstad tycker att det sprids för mycket miljöfarli­ga ämnen i luften just denna kvällen i södra Halland, jämfört med hur det ser ut i resten av välden?

ELLER SKA VI en kväll om året visa hänsyn mot denna grupp av människor som uppskattar pyroteknik­en. Om vi inte visar dem hänsyn 1/360-del av året, hur ska vi då kunna kräva hänsyn tillbaka? Tänk om dessa människor i Sverige som i nyårstider spenderar 160 miljoner kronor på sina upplevelse­r känner sig kränkta av andra medborgare som vill förneka dem detta nöje!

Signaturen R2

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG/TT/ARKIV ?? Nyårsafton närmar sig och med den kommer frågan upp igen om fyrverkeri­ernas vara eller icke vara. För vissa är det vackert och stämningsf­ullt, för andra onödigt och omodernt.
Bild: HASSE HOLMBERG/TT/ARKIV Nyårsafton närmar sig och med den kommer frågan upp igen om fyrverkeri­ernas vara eller icke vara. För vissa är det vackert och stämningsf­ullt, för andra onödigt och omodernt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden