Hallandsposten

Ikea satsar på utkörning till Halmstad

- WILHELM NILSSON 010-471 51 51 wn@hallandspo­sten.se

Klicka hem en Billybokhy­lla på nätet och hämta i Halmstad. Nu är det smidigare än någonsin för Halmstadbo­rna att shoppa på Ikea.

Nu är det enklare för Halmstadbo­rna att dekorera hemmen med Ikea-prylar. Det behövs alltså inga bilfärder till varuhusen i Helsingbor­g eller Kållered. I stället kan kunderna klicka hem sina prylar på varuhusets hemsida, och hämta dem i Halmstad. De tär distributi­onsbolaget Nordic Transport som förenklar Ikea handeln åt invånarna.

– Oavsett var våra kunder bor vill vi att det ska vara smidigt och enkelt att handla hos oss. Att komma närmare kunderna i Halmstad är fantastisk­t, säger Felix Östman, presstales­person på Ikea Sverige.

NORDIC TRANSPORT hämtar varorna på varuhuset. Därefter körs de till lagret i Holm, där kunden sedan kan hämta upp sina varor. På plats erbjuder distributi­onsbolaget hyrsläp mot en extra kostnad. Nordic Transport menar dock att kostnaden blir lägre, än att låna ett kostnadsfr­itt sådant på ett av varuhusen, som kunden sedan måste återlämna.

IKEA HAR SEDAN tidigare 17 utlämnings­ställen runt om i landet.

Vid försändels­en till de utlämnings­ställen som finns, samarbetar Ikea med DHL och Bring, det bolag som Nordic Transport är underlever­antör till. Ikea menar därför att man som kund inte ska vara orolig över att varorna ska gå sönder.

– Vi har en relation med Bring sedan en lång tid tillbaka. Vi har varit väldigt nöjda med dem.

Om olyckan ändå skulle vara framme, så vädjar möbeljätte­n till kunderna att höra av sig.

– Om du handlar hos oss på Ikea kan du vara säker på att vi tar ansvaret för hela köpet, säger Felix Östman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden