Hallandsposten

Nya regler för bad på Halmstad arena

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se

Höjd åldersgrän­s och färgkodade armband ska göra badets säkerhet bättre.

Från och med den 2 januari måste alla barn under tolv år ha sällskap av en badande och simkunnig vuxen för att få komma in i simhallen på Halmstad arena bad.

Tidigare var åldersgrän­sen satt till tio år, men efter ett beslut som klubbades i teknik- och fritidsnäm­nden i november höjs den nu alltså med två år.

Tolv är dessutom åldern då man enligt skolmålen ska kunna simma 200 meter, och själv räknas som simkunnig. Enligt Izabela Balog Topalovic, enhetschef på badet, ska det nya regelverke­t leda till att personalen får en bättre arbetsmilj­ö med färre orosmoment.

SOM YTTERLIGAR­E ETT steg i ledet för att öka säkerheten inför man också inom kort färgkodade armband för besökarna. Exempelvis kommer barn under tolv år med tillhörand­e vuxen att få ett blått armband.

IZABELA BALOG TOPALOVIC säger i ett pressmedde­lande att det är en lösning som i slutändan handlar om att förebygga olyckor och göra det lättare för badvaktern­a att ha koll på vilka som befinner sig i bassängern­a.

 ?? Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV ?? NYTT ÅR, NYA RUTINER. Från och med i tisdags gäller nya, säkrare, regler på arenabadet.
Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV NYTT ÅR, NYA RUTINER. Från och med i tisdags gäller nya, säkrare, regler på arenabadet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden