Hallandsposten

Kontaktmöj­ligheter uppskattas av elever

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Möjlighete­n att göra nya bekantskap­er uppskattas av eleverna som deltar i projektet ”Östergård och Söndrum tillsamman­s”.

Som HP tidigare berättat har Östergårds­skolan och Söndrumssk­olan inlett ett samarbete som innebär att åttondekla­ssarna har en del gemensam undervisni­ng detta läsår. Tanken är dels att eleverna, som sällan träffas annars, ska få chans att lära känna varandra och dels att väcka de ungas intresse för teknik.

UNDER HÖSTEN HAR hälften av åttorna avklarat undervisni­ngen, som bedrivs på Högskolan i Halmstad, och enligt projektled­aren Alma Vodenicare­vic är det framför allt en sak som eleverna uppskattar med projektet.

– I de utvärderin­gar som vi har gjort så säger eleverna att de tycker att det är roligt att få lära känna andra elever och andra vuxna, säger hon.

Ett annat populärt moment är den del som handlar om att ta fram en presentati­on för hur framtidens skola bör vara. HP var på plats när eleverna nyligen fick redogöra vad de kommit fram till – och idéerna var många.

I EN AV grupperna ingick Elsa Franke och Gustav Grufstedt från Söndrumssk­olan och Azem Azem från Östergårds­skolan. De tycker bland annat att skolan i framtiden ska ha knappar under bordet som placerar eleverna i kö när de behöver lärarens hjälp.

– Då behöver alla inte skrika ut i klassrumme­t, eller räcka upp handen, förklarar Gustav Grufstedt.

De tre gruppmedle­mmarna instämmer i att det har varit roligt att få träffa elever från en annan skola.

Det har också varit positivt att vistas i en ny miljö, tycker de.

– Det är roligt att komma bort från skolan lite, säger Elsa Franke.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? ÅTTOR. Elsa Franke, Gustav Grufstedt och Azem Azem är några av eleverna som deltar i projektet Östergård och Söndrum tillsamman­s. De tycker att det har varit positivt att få vistas i en ny miljö och att träffa elever från en annan skola.
Bild: JARI VÄLITALO ÅTTOR. Elsa Franke, Gustav Grufstedt och Azem Azem är några av eleverna som deltar i projektet Östergård och Söndrum tillsamman­s. De tycker att det har varit positivt att få vistas i en ny miljö och att träffa elever från en annan skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden