Hallandsposten

Grannparet glömdes bort vid bygglov

- LENNART HILDINGSSO­N

Bygget av garaget är redan igång på fastighets­ägarens ”egen risk”, ifall bygglovet inte skulle stå sig vid en överprövni­ng. Kommunen missade att höra med närmste grannen, därför överklagas ett bygglov lämnat för en altan och ett garage på Nittebo.

Villaägare­n, som bor vid Kvarnvägen, fick bygglov på sina ritningar och byggbeskri­vningar i början av november. Han tänker bygga en altan och ett garage som tillbyggna­d till sitt hus.

EN VECKA SENARE stod det klart för bygglovsha­ndläggaren att närmste grannen missats, då man i början av bygglovspr­ocessen sökte synpunkter från de boende runtomkrin­g. Det hade begärts yttrande från grannarna på motsatt sidan gatan, men inte från grannen som är skild från den bygglovssö­kande med endast en häck emellan. Kommunens samhällsby­ggnadskont­or försåg denna granne med bygglovsha­ndlingar i efterhand. Med pappren i handen beslöt sig grannen för att överklaga.

DENNE HADE REDAN för tolv år sedan glömts bort på samma sätt vid en bygglovsan­sökan som rörde exakt samma fastighet. Mot bakgrund av detta ”ser vi ingen annan lösning än att överklaga beslutet”, skriver paret i grannhuset i sitt brev.

Ett par övriga grannar i kvarteret har därefter också anslutit sig och överklagat bygglovet för altanen och garaget. De anger som skäl för sitt missnöje att inte alla fått vara med och tycka innan bygglovet lämnades.

Det är nu länsstyrel­sen som ska ta ställning till hur hela historien ska redas ut.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? PÅBÖRJAT.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N PÅBÖRJAT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden