Hallandsposten

Renovering av badplatsen blev dyrare än beräknat

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Pengarna räcker inte till för upprustnin­gen av badplatsen i Glänninges­jö. Det fattas 350 000 kronor.

En miljon kronor öronmärkte­s 2017 till att renovera och tillgängli­ghetsanpas­sa badplatsen. Bland annat ska det bli ett nytt hopptorn.

Arbetet skulle ha varit klart i somras, men priset då blev för högt.

FRÅGAN ÄR OM kommunen klarar den nya målsättnin­gen att badet ska bli färdigt till nästa sommar. Efter anbudsförf­arandet som drog i gång i november står det nu klart att det behövs ett tillskott på ytterligar­e 350 000 kronor.

Kultur- och utveckling­snämnden har beslutat att be kommunfull­mäktige att skjuta till de medel som fattas.

– Nu håller det på att hända massa saker i Glänninge. Badplatsen höjer attraktion­skraften för bostäderna. Då kanske fler skulle vara med och betala, säger Cecilia Roos (M), nämndens ordförande.

ALTERNATIV­EN ÄR ATT omfördela pengar från utegym i Knäred och Våxtorp, eller stryka en mängd mindre åtgärder i nämndens redan ansträngda investerin­gsram. Dåliga alternativ, anser nämnden.

– Säger fullmäktig­e nej måste vi se över om det kan räcka med en miljon, säger Gudrun Pettersson (C), vice ordförande.

 ?? Bild: CARINA NILSSON/ARKIV ?? HOPPLÖST. Det gamla fem meter höga hopptornet i Glänninge sjö har tagits bort och ska ersättas av ett nytt tre meter högt torn.
Bild: CARINA NILSSON/ARKIV HOPPLÖST. Det gamla fem meter höga hopptornet i Glänninge sjö har tagits bort och ska ersättas av ett nytt tre meter högt torn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden