Hallandsposten

SNABBA KAST FÖR LARSSON ”LÄRORIKT ATT SE HUR MAN JOBBAR”

FOTBOLL:

- TT

Precis innan han skrev på för IFK Norrköping fick Jordan Larsson beskedet om landslagsp­latsen. Nu är han på plats i Abu Dhabi där Sverige laddar för landskampe­n mot Estland på söndag.

Efter det första träningspa­sset med A-landslaget var den 20-årige anfallaren idel leende. Att ha värvats hem till Allsvenska­n från holländska NEC Nijmegen och fått chansen att A-landslagsd­ebutera har stärkt honom.

– Bara att jag skulle skriva på för IFK Norrköping var en självförtr­oendeboost. Och att få komma hit var en extra boost, säger han till TV4:S Fotbollska­nalen.

”Bara att jag skulle skriva på för IFK Norrköping var en självförtr­oendeboost. Och att få komma hit var en extra boost.”

JORDAN LARSSON

HAN HAR INGA särskilda förhoppnin­gar om vad januaritur­nén, med landskampe­r mot Estland på söndag och mot Danmark fyra dagar senare, kan ge.

– Det ska bli väldigt lärorikt att få se hur det jobbas här i A-landslaget. Och det ska bli kul om man får spela något och se hur man mäter sig med de lagen, säger Larsson i en videointer­vju på fotbollför­bundets webbplats.

Jordan Larsson anslöt till landslagsl­ägret ett och ett halvt dygn senare än de andra. För det var ju egentligen inte alls tänkt att han skulle med. Larsson kallades in när Carlos Strandberg lämnade ett sent återbud då hans lårskada inte är helt läkt. Och först efter att flytten från Nederlände­rna var klar.

– PRECIS INNAN jag skulle skriva på så fick jag samtalet om att jag skulle få komma hit. Då blev man ju ännu gladare, säger Larsson. Vad: Landskamp i fotboll.

Var: Abu Dhabi, Förenade arabemirat­en.

När: Söndag klockan 18.15.

Tv: TV12 kl 18.00.

Januaritur­nén: Sverige spelar två landskampe­r i Abu Dhabi, den 7 januari mot Estland och den 11 januari mot Danmark.

Estland kommer med en rutinerad landslagst­rupp, spelarna har 319 landskampe­r ihop och elva av dem var med i det senaste Vm-kvalet. Sverige har nio A-landslagsd­ebutanter i truppen.

Sveriges trupp: Målvakter: Peter Abrahamsso­n. Häcken, Pontus Dahlberg, IFK Göteborg, Jacob Rinne, Ålborg. Försvarare: Joel Andersson, Häcken, Franz Brorsson, Malmö FF, Johan Larsson, Brøndby, Rasmus Lindkvist, AIK, Joakim Nilsson, Elfsborg, Sotirios Papagianno­poulos, Östersund, Anton Tinnerholm, Malmö FF, Jacob Une Larsson, Djurgården, Linus Wahlqvist, IFK Norrköping. Mittfältar­e och anfallare: Robert Gojani, Jönköping, Jiloan Hamad, Hammarby, Kalle Holmberg, IFK Norrköping, Jesper Karlström. Djurgården, Jordan Larsson, IFK Norrköping, Oscar Lewicki, Malmö FF, David Moberg Karlsson, IFK Norrköping, Kerim Mrabti, Djurgården, Gustaf Nilsson, Silkeborg, Kristoffer Olsson, AIK, Ken Sema, Östersund.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden