Hallandsposten

Han vill förstöra DIF:S publikfest

Ett fullsatt Hovet väntar Frölunda – som inspireras av uppgiften att ta sig an Djurgården inför storpublik. – Vi åker upp med en förstöra festen-mentalitet, säger Max Friberg.

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Storstadsm­ötet mellan Frölunda och Djurgården är en klassiker i svensk ishockey. Och när lagen drabbar samman i dag är det inför fullsatta läktare. Förutsättn­ingar som inte bara ger hemmalaget extra tändvätska, utan även gästerna inspireras lite extra av publikfest­en.

– Det blir grymt kul. Det brukar vara bra stämning på Hovet och jämna och tajta matcher mellan oss och Djurgården. Det är alltid väldigt roligt att spela inför mycket folk och bra inramning, säger Carl Grundström.

HAN FÅR MEDHÅLL av lagkamrate­n Max Friberg och tränare Roger Rönnberg.

– En otrolig match att få vara med om. Ett fullsatt Hovet är en av de häftigaste upplevelse­rna vi kan vara med om i hockey-sverige. Det enda som slår det är en slutspelsm­atch i Scandinavi­um med fullsatta läktare. Det blir en ruggig utmaning, mot ett lag som har gjort en stark säsong, säger Roger Rönnberg.

– Det är en speciell känsla att spela inför så mycket publik. Det blir lite mer intensivt och man har lättare att hitta energi. Man märker inte av att man blir trött på samma vis när det är bra drag på läktaren, säger Max Friberg som triggas lite extra av att få ställas mot en arena fylld av motståndar­supportrar.

– Det kommer inte vara svårt att tagga till, även om merparten på läktaren kommer vara emot oss. Det är inte riktigt lika roligt som att vinna inför hemmafanse­n, men nästan. Det finns absolut en förstöra festen-mentalitet, det är det vi åker upp med.

SOM EXTRA KRYDDA till publikfest­en är det två topplag som gör upp. Djurgården har stått för en stark säsong och parkerar för tillfället på andra plats i tabellen. Tre poäng bakom, på fjärdeplat­sen, finns Frölunda, som undantaget ett par

”Det blir en ruggig utmaning, mot ett lag som har gjort en stark säsong.”

ROGER RÖNNBERG

nederlag har visat stigande form under december och början av januari.

– Det borde kunna bli en bra hockeymatc­h, säger Max Friberg och fortsätter:

– De kommer komma ut stenhårt, spela fysiskt och åka mycket skridskor. Så det gäller att vi svarar upp där, men sedan också ser till att behålla skärpan i passningss­pelet.

Utöver Jvm-spelarna Lias Andersson och Rasmus Dahlin saknas även sedan tidigare skadade Sean Bergenheim, Mattias Nörstebö och Pathrik Westerholm mot Djurgården.

Nyförvärve­t Jan Mursak är ännu inte redo för spel.

 ?? Arkivbild: ANDREAS L ERIKSSON ?? STÄMNING.. Ett fullsatt Hovet är en av de häftigaste upplevelse­rna i Hockeysver­ige, säger Roger Rönnberg.
Arkivbild: ANDREAS L ERIKSSON STÄMNING.. Ett fullsatt Hovet är en av de häftigaste upplevelse­rna i Hockeysver­ige, säger Roger Rönnberg.
 ??  ??
 ?? Arkivbild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? LADDAD. Frölundas Max Friberg.
Arkivbild: BJÖRN LARSSON ROSVALL LADDAD. Frölundas Max Friberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden