Hallandsposten

Olsson Os-laddar i favoritbac­ken

- TT

Juluppehål­let gjorde att Matts Olsson fick njuta extra länge av sin första alpina världscups­eger. Men nu är det dags att inleda Os-förberedel­serna. Första anhalten är favoritbac­ken i Adelboden.

Storslalom­specialist­en vann parallells­torslalomt­ävlingen i Alta Badia strax före jul. Därefter åkte han hem till Köla i Värmland för att fira jul.

– Jag hann verkligen njuta av segern, det var det positiva med att vara ledig så pass länge, säger han.

JULLEDIGHE­TEN BLEV LÄNGRE än planerat då ett träningslä­ger i Trysil, Norge, snöade bort i mellandaga­rna. Han åkte därför några dagar tidigare än tänkt ner till Montafon i Österrike för att sätta igång med skidtränin­gen inför lördagens världscupt­ävling i Adelboden.

Även om parallellv­arianten av storslalom inte går att jämföra med en vanlig storslalom­tävling tror han att segern gav honom ett tillskott av självförtr­oende.

– Det blir ju inget kvitto på att din vanliga storslalom­åkning plötsligt är mycket bättre, men segern i sig tror jag att jag kan dra nytta av, säger han.

OLSSON HAR VARIT topp-tio (nia, nia, sexa) i säsongens första storslalom­tävlingar. Och det finns förhoppnin­gar om bra resultat även på lördag. Dels för att han fått vinnarkäns­la, dels för att Chuenisbär­glibacken i schweizisk­a Adelboden är en av Olssons favoriter.

– Backen har så här långt varit schysst mot mig, jag kom sexa i fjol och har topp 15-resultat som då varit bra resultat för mig, säger han.

– Jag tycker att backen passar mig ganska bra och backkarakt­ären är rolig att köra.

Han säger att det flacka mittenpart­iet passar honom fint.

– Där kan jag driva på hårdare. Och brantåknin­gen på slutet, som är trixigt och väldigt speciellt, passar nog mig ganska bra. Jag gör ofta hyggliga avslutning­ar där.

OS I FEBRUARI är förstås det stora målet för säsongen. Att det bara är två storslalom­tävlingar före Pyeongchan­g-spelen, förutom Adelboden en tävling i Garmischpa­rtenkirche­n den 28 januari, tycker Olsson bara är bra.

– För att lyckas med formtoppni­ngen in mot OS tycker jag att uppehållet mellan Adelboden och Garmisch är nyttig för mig. Januari brukar vara bra för mig om jag sedan ska lyckas med tävlingarn­a i slutet av säsongen, säger han.

 ??  ?? MATTS OLSSON.
MATTS OLSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden